screen-shot-2019-10-11-at-10.54.56-am

Освен да правят игрални версии (и каквото точно е там новата версия на „Цар Лъв“) на старите си анимационни класики, Disney обичат да превръщат във филми и атракции от увеселителни паркове, като най-известният пример сред тези адаптации, разбира се, е „Карибски пирати“. Това е поредицата с финансов (а от известна гледна точка и творчески), франчайзов и мърчъндайз потенциал, към който се стреми студиото, но поне засега не успява да повтори (а и никога преди не е постигало), като последният им опит беше силно разочароващия във всяко едно отношение „Утреландия“.

Disney обаче не се отказват (имат ресурсите да опитват отново и отново) и поредният им опит в тази посока е „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”), при който ще откриете доста приключенски елементи, напомнящи както на „Карибски пирати“, така и други успешни поредици като „Индиана Джоунс“, „Джуманджи“ и „Мумията“.

Освен на тематичност, в „Круиз в джунглата“ Disney разчитат и на „star power“ в лицето на Дуейн Джонсън и Емили Блънт, които влизат в главните роли. Скалата е харизматичен (че как иначе) капитан на стара, избушена и многократно кърпена „лодка“, който е нает от героинята на Блънт – своенравния изследовател Лили Хоутън (Блънт), за да откара нея и брат ѝ Макгрегър (Джак Уайтхол) по изпълнената с опасности на всяка крачка река Амазонка, за да открият магично дърво, което крие невероятни лечебни свойства…

Определено виждаме елементи от „Карибски пирати“, но не това е основното сравнение, което ни хрумва. Освен това и няма да е от полза за „Круиз в джунглата“, тъй като „Пиратите“ изглежда доста по-напред с материала във всяко едно отношение – и концептуално, и технически, и творчески, и всякак. Филмите, с които (поне ние) най-вече можем да вържем видяното, са „Мумията“ с Брендън Фрейзър и Рейчъл Вайс и „Джуманджи“, особено по отношение на тон и ниво на хумора. Предполагаме, че ако „Круиз в джунглата“ направи колкото „Джуманджи“, Disney ще са доволни.

С две думи, очакваме приятен приключенски филм с детска насоченост, включващ множество забавни моменти, екшън, свръхестествени елементи и симпатични герои, изиграни от харизматични и любими на много хора актьори. А качества на наистина добър филм е по-добре да потърсим другаде.

jungle_cruise_xlg
Режисьор на „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) е Жауме Колет-Сера („Без последна спирка“, „Опасни води“, „Среднощно преследване“), по сценарий на дуото Джон Рекуа и Глен Фикара („Фокус”, „Оглупели от любов”) и Майкъл Грийн („Логан“). В ролите са Дуейн Джонсън, Емили Блънт, Джак Уайтхол, Пол Джамати, Джеси Плимънс, Едгар Рамирес, Вероника Фалкън и др.

Премиерата е на 24 юли 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *