Новината, която развали „светлото бъдеще” на „Suicide Squad 2”, беше разпространена от Deadline и е свързана с поредната рокада в режисьорската позиция. Дали защото са му възложили прекалено много очаквания и се е уплашил, че няма да се справи, или пък просто другият проект се е оказал по-примамлив във финансово отношение, но Жауме Колет-Сера всъщност се отказа да режисира самоубийственият отряд отрепки на DC.

Не се впрягайте излишно – преди няколко седмици споменахме, че Warner Bros. и DC Films са се спрели на него, но изрично отбелязахме, че „няма финално потвърждение”. Това си е нагледен пример как (не само) Deadline правят новини – има нещо недоизказано и неокончателно, което впоследствие се променя в съвсем различна посока. Очевидно просто на Колет-Сера му се режисира Дуейн Джонсън в подготвяния нов игрален филм на Disney, създаден по тематичен увеселителен парк – „Jungle Cruise”.

Жауме Колет-Сера се е оттеглил от преговорите за „Suicide Squad 2” и се очаква да започне снимки по подготвяното екшън-приключение през пролетта на 2018. Първоначалният ангажимент за сценария на това своеобразно пътешествие в джунглата, „в стила на Индиана Джоунс”, е на Джон Рекуа и Глен Фикара („Фокус”, „Оглупели от любов”), но най-новата версия на сценария сега е дело на Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей („Стар Трек: Отвъд”). Тази авантюра ще бъде продуцирана от звездата в главната роля, заедно с партньорите му от Seven Bucks Productions Дани Гарсия и Хирам Гарсия, като ще се включат и Джон Фокс (Davis Entertainment), както и Бо Флин, който му помага в продуцирането на „Сан Андреас” и „Спасители на плажа”.

Ако целият този екип успее да реализира идеята, „Jungle Cruise” ще стане част от филмовата колекция на Disney, в чиято основа са атракционни забавления – най-популярни сред които, разбира се, са „Карибски прирати”, но има още и „The Country Bears”, „The Haunted Mansion”, „Mission to Mars” и „Утреландия”.

Междувременно Шейн Блек продължава с подготовката на „Doc Savage” и след като беше сигурно, че Джонсън ще поеме главната роля в него, сега тази опция очевидно увисва в небитието – дори и Скалата не би се „вързал” с трета роля, след „Jumanji: Welcome to the Jungle” и „Jungle Cruise”, която да бъде в почти идентично амплоа…

А по отношение на „Suicide Squad 2” – в компанията кандидат-режисьори преди време бяха Джонатан Левийн („Топли тела”) и Даниел Еспиноза („Признак на живот”), както и Рубин Флейшър („Zombieland”), който обаче се ориентира към Sony и режисирането на „Venom”. Интересно е как ли ще се оформи финалният списък с „кандидати”, от които ще избират Warner Bros. и DC – we’ll see…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Крайно време е да го видим вече в комерсиален БГ „проект“ с гледащ лошо подпухнал Асен Блатечки и продуктово позициониране на рандъм гадни родни цигари и фъстъци.