Името на Пол Шрейдър е сериозна гаранция, че всеки проект, в който е замесен ветеранът от „старата” школа, ще бъде изследван под лупа. А сценаристът Брадли Бридъуиг, който има в режисьорската си филмография един късометражен филм, няколко телевизионни епизода и един пълнометражен мюзикъл, се оказва голям късметлия, защото следващият му проект ще бъде „Life From the Other Side”, при това именно по сценарий на Шрейдър.

Според Deadline Бридъуиг е имал желание да дебютира в режисурата за голям екран с филм по този сценарий. Историята, написана от Пол Шрейдър, проследява Емили, която е на 23 години, но вече е „инфлуенсър” в Instagram – следвана от верните си фенове, тя не изпитва колебания и може да направи всичко, което е нужно, за да печели пари. Нейна приятелка е Муса „Мишката” Лафит – 35-годишна боксьорка с алжирски произход, която е бодигард и шофьор на младата „звезда”. Двете заедно се опитват да оцелеят в Ню Йорк…

Убедени сме, че човекът, който е написал „Шофьор на такси”, „Разяреният бик” и „Последното изкушение на Христос” няма как да не сътвори майсторски сценарий, макар че подхождаме с известна доза скептицизъм по отношение на история, която се върти около „инфлуенсъри” – за жалост, все по-безпросветни и повърхностни люде се превръщат в подобни „звезди” на мрежата, и се надяваме сюжетът, който е подготвил Шрейдър, да представи подобаващо това съвременно явление. А докъде се простират уменията на Брадли Бридъуиг в режисурата – това тепърва ще трябва да бъде о/преценено.

Вероятно снимките на „Life From the Other Side” ще започнат в началото на 2020, а ние ще очакваме новини за проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *