След като преди месец ви съобщихме тъжната новина, че Спайдър-мен – един от най-популярните герои на Marvel – напуска всеразрастващата им се кино вселена (MCU), днес имаме повод да избършем сълзите, да ударим чаши и да продължим да пием, но не от мъка.

Макар и да не ни се искаше, екипът ни бе убеден, че двете студиа няма да се срещнат по средата на преговорите и да направят взаимен компромис, за да продължат сътрудничеството си. Всички мислехме, че въпреки всичко има надежда Паяка да остане в компанията на Отмъстителите, ала уви Sony привидно си го прибраха обратно и оставиха огромен сюжетен кратер в текущата времева линия от филмите на MCU.

Днес Sony и Marvel обявиха официално, че въпреки всички трудности са успели да постигнат споразумение и да удължат договора, касаещ Спайдър-мен. Според него любимецът на всички ще се появи в нов, трети поред солов филм, с премиерна дата 16 юли, 2021 година. Но това не е всичко – в уговорката се казва, че Спайди ще участва и в още един филм от MCU сагата. Засега не се упоменава кой точно, но екипът ни е единодушен, че това най-вероятно ще е неизбежният нов филм за „Отмъстителите“. В крайна сметка „Далеч от дома“ направи над милиард долара, превръщайки се в най-успешният филм в каталога на Sony, докато „Отмъстителите: Краят“ стана най-касовият филм за всички времена. Естествено, че мега-корпорациите ще искат да повторят успеха и на двете заглавия.

Ето какво казва и самият Кевин Файги по повода:

Много съм щастлив, че пътешествието на Спайди в MCU ще продължи и всички ние в Marvel Studios сме много развълнувани, че ще продължим да работим по него. Спайдър-мен е силна икона и герой, чиято история докосва хора на всякаква възраст по цялото земно кълбо. Също така, той е единственият герой, чиято супер сила е да пресича кино вселените. Докато Sony продължават да развиват собствената си Спайди-вселена, човек никога не знае какви изненади крие бъдещето.

Изключително доволни сме от развоя на събитията и както Файги казва, нямаме търпение да видим какво крие бъдещето за героя. Ако впоследствие Sony решат да прекратят окончателно отношенията си с Marvel, поне дотогава ще видим подходящ завършек на героя в MCU. Ако пък решат да удължат договора отново – още по-добре.

spiderman-thumbs-up-20190928

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ако приходите са добри ще има удължаване. В случая е по-добре за Марвел, защото и без това загубиха двама от топ героите си

  2. Това заприлича на футболен трансфер – играч под наем. Ще интересно, ако почнат да си разменят и герои – двама отмъстители за един спайдърмен 😛

  3. Това беше напълно очевидно според мен.Просто ако Марвел бяха загубили и Спайдър Мен щеше да има огромен спад в приходите,особено катл загубиха Капитан Америка & Iron Man.Дисни не трябваше да лакомят от Сони пари и явно са осъзнали грешката си.Дано 2-та бъдещи филма да са интересни колкото последния.

  4. Тази сделка на пръв поглед е странна, защото според обявените 25% финасиране на филма от Марвел, както и 25% от печалбата, то Сони щяха да получат почти същата печалба, даже по-голяма, ако бяха направили собствен филм. И явно там е ключът от бараката, защото Сони ще правят и собствени филми – в Спайдер верс със същия актьор. И докато изградят собствена вселена е по-добре актьорът, който играе Спайдермен да е високо котиран.

    ПП Някои преди бяха написали, че без Спайдърмен Марвел, пак ще се котират високо, но явно не е така. И това ново споразумение е доказателство затова!
    Дисни не могат без Спайдърмен, а за Сони е по-добре Спайдърмен да е в MCU, докато не изградят успешно собствена вселена.