Освен ако това не е съвсем първият ви сблъсък с OperationKino, вероятно знаете, че сме огромни фенове на качествената фантастика – жанр, с който като че ли Netflix засега не се справят особено добре. Но това може да се промени сравнително скоро, защото сега научаваме отличната новина, че Мат Рийвс („Зората на планетата на маймуните“, „Let Me In“, „Чудовищно“) ще продуцира екранизация по класиката „Междинна станция“ („Way Station“) на Клифърд Саймък. За съжаление, с това се изчерпва почти всичко, което знаем за проекта, а ако не сте запознати с романа, вижте първо официалния синопсис от вече древното българско издание на „Галактика“.

Инок Уолас изглежда като обикновен трийсетинагодишен мъж, но отдавна е прехвърлил стоте. Къщата му на вид не е по-различна от останалите, но е недосегаема за разрухата на времето. А в семейното гробище, под плоча с надпис на непознат език, е намерило покой същество от далечна планета… Самотникът Инок е управител на единствената в Слънчевата система междинна станция за отдих на галактическите пътници. Спасил живота на двамина от тях, той спомага за приобщаването на Земята към галактическото братство.

Мат Рийвс

Важно е да се спомене, че на този етап няма информация, че Рийвс планира да режисира – продуцентската му компания 6th & Idaho имат „first look“ договор с Netflix и „Междинна станция“ е част от него, подобно на екранизацията на Анди Съркис по „Animal Farm“ на Джордж Оруел, а вече сме ви споменавали за „Life Sentence“ – още една фантастика, която Мат Рийвс трябваше да режисира за компанията, но не сме сигурни какво се случва с нея. Честно казано, за нас „Междинна станция“ е с приоритет (не че някой ни пита), но истината е, че проектът е на доста ранен етап и в момента се търси сценарист, който да адаптира класиката на Саймък.

Докато чакаме „Междинна станция“ или поне новини за екранизацията, като например кой ще е сценарист, режисьор, актьори и премиерна дата, Мат Рийвс е зает с новия „The Batman“ с Робърт Патинсън в главната роля, който се очаква по кината на 25 юни 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Рийвс и Джордж Мартин трябва да ги заключат в празна стая само с една пишеща машина и да не ги пускат да излязат докато не завършат сценариите по Батман и GOT… Става смешно как тия хора не спряха да се оправдават, че все още работят над сценария/книгата, а междувременно всеки ден чуваме, че ще продуцират нещо.

  2. Няма да свърши света, ако няма Батман. Не вярвам нечий живот да тръгне на зле, заради липсата на филм за прилепа, а не е като да няма десетина филма!

  3. Научната фантаскика е сериозен жанр. Да правят нещата изпипано.