Още новини с адрес „Star Wars” открихме през тази седмица – Lucasfilm обявиха, че за предстоящата поредица по Disney+, посветена на Оби-Уан Кеноби, техният избор за режисьор е Дебора Чоу. Работата й е позната от „Fear the Walking Dead”, „Better Call Saul”, „Mr. Robot”, „Iron Fist”, „American Gods” и „Човекът във високия замък”, освен това е режисирала и няколко епизода на „The Mandalorian”.

Съобщено бе още, че поредицата ще бъде с обща продължителност четири часа. Действието ще се развива осем години след „Отмъщението на ситите”, когато за последно видяхме Оби-Уан да „скрива” бебето Люк на Татуин. Сценарият е дело на Хосеин Амини („The Alienist”, „Drive”), като той самият, режисьорката и Юън Макгрегър ще се включат в екипа на изпълнителните продуценти, рамо до рамо с Трейси Сиуърд („The Queen”), Джан Шварц („Rogue One: История от Междузвездни войни”) и Катлийн Кенеди.

Ето какво споделя Кенеди като президент на Lucasfilm:

Ние искахме да изберем режисьор, който е способен да разкрие и тихата решителност, и богатата загадъчност на Оби-Уан по начин, който се вписва естествено и незабележимо в сагата „Междузвездни войни”. След като видяхме колко чудесно се справи с развитието на персонажите в „The Mandalorian”, аз съм абсолютно уверена, че именно Дебора е най-добрият ржисьор за историята на Оби-Уан Кеноби.

Тази „брънка” от цялостната „Star Wars” машина за момента ни е най-интересна – може би не само защото включва любим образ, изигран от прекрасен актьор, но за момента това са ни основните аргументи „за” поредицата. Пък и Макгрегър не крие ентусиазма си отново да се превърне в легендарния учител-джедай. Ще очакваме още подробности, преди да раздаваме „присъди”, но определено тази поредица, заедно с „The Mandalorian”, за момента са най-любопитната част от разрастването на познатата междузвуздна вселена. Ще очакваме, разбира се, и включването на Кевин Файги – при това с огромен интерес!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много жалко, че изхабиха Огромния потенциал на Юън Макгрегър и решиха вместо Трилогия за Оби-Уан – да направят ТV сериал… А можеше да бъде най-доброто, след „Rogue One“…