Макар да не е обусловена от фактически териториални граници, сегрегация съществува и е особено осезаема когато става въпрос за начина, по който се разпространяват реклами. Нямаме нищо против създаваното от този факт разнообразие във филмовите трейлър и със сигурност сме доволни от това, че можем да не се ограничаваме само с „щатски” версии. Защото очевидно те са монтирани като за по-сериозни любители на екшън елементите, а ние сме в „отбора” на британците, които явно предпочитат по-детайлно „разказани” реклами. Каквито и да са разликите, разделението съществува – и на нас повече ни харесва европейският трейлър, подготвен за „The Aeronauts”.

Припомняме, че във филма Фелисити Джоунс и Еди Редмейн влизат във ролите на Амелия Рен и Джеймс Глейшър, които през 1862 година потеглят заедно на супер-авантюристично пътешествие, в опит да разкрият тайните на небето. Именно защото Рен е пилот на балон с опит и непрестанен стремеж към отвъд-блачното пространство, заедно с учения-метеоролог Глейшър успяват да се изкачат по-високо от всички експериментатори, които са дръзвали до този момент да пътуват с отворен балон. Откритията им са изумителни, но когато достигат най-високата точка в атмосферата и своето пътуване, те са принудени да водят епична битка за оцеляването си…

Ето го и споменатия британски трейлър.

Amazon Studios възлагат големи надежди на проверения вече дует Фелисити Джоунс и Еди Редмейн след като се справиха с предизвикателството на „Теорията на всичко” и получиха академични почести за онзи филм, това означава, че и в този вероятно ще бъдат чаровни и дръзки, предизвикателно-авантюристични и не-съвсем-обикновени хора. Как могат да бъдат наречени луди глави, които жадуват да се издигнат отвъд облаците на всяка цена – изследователи? Влюбени в небето свободни души?… Важното е, че имат цел, която – за това свидетелства реалната история – постигат и за която сценаристът Джак Торн („Wonder”, „How I Live Now”) и режисьорът Том Харпър („Wild Rose”, „Peaky Blinders”, „War & Peace”) правят филм.

В „The Aeronauts” участват още Химеш Пател („Вчера си е за вчера”). Том Кортни („The Golden Compass”), Ан Рийд („Hot Fuzz”), Ребека Фронт („Doctor Thorne”), Венсан Перез („Riviera”), Тим Макинърни („Игра на тронове”), Фийби Фокс („Eye in the Sky”) и др. Много ни се иска да видим филма в IMAX-версията му – говори се, че част от епизодите са заснети така, че да спират дъха дори на най-големите авантюристи.

The Aeronauts” вече беше представен пред публика на фестивалите в Телюрайд в Торонто, на 7 октомври е премиерата му в Европа – на филмовия фестивал в Лондон, месец по-късно ще бъде разпространен във Великобритания, а в Щатите ще се появи на кино на 6 декември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам за кви надежди говорите, ама тия и двамата в тоя филм изглеждат бутафорно….