Тази нова Елизабетинска епоха настъпва във времена, когато човечеството е изправено пред катастрофа.

Netflix продължава да изненадва приятно с оригинални поредици, реализирани на супер-високо кинаджийско ниво. След около месец предстои среща с „The Crown” – както личи и от първия трейлър – забележителна адаптация на пиесата „The Audience”, която проследява историята на младата кралица Елизабет II. Сюжетът разкрива „лични интриги, любови и политически съперничества, които остават „зад кулисите” на големите събития, белязали втората половина на 20 век”. Миналата година английската кралица надмина рекорда на пра-пра-баба си, кралица Виктория, и стана най-дълго властващия британски монарх, поела скиптъра през 1952 година. Ще ни е изключително интересно да научим нейното лично мнение за историята, която предава част от нейната младост.

Короната трябва да спечели! Тя винаги печели.”

В случая изглежда печели публиката, защото подобни сюжети стават много привлекателни, когато към тях се подходи с внимание към детайлите и със стремеж към достоверно пресъздаване на епохата. Не бива да забравяме главните „виновници” за „оживялото време” – трикратно номинираният за „Оскар” Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”) е режисьор на „The Crown”, сценарист е номинираният за „Оскар” автор Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”), а продуцент на адаптацията е Анди Харис („Кралицата”). Ролите са разпределени между Клер Фой (кралица Елизабет II), Джон Литгоу (сър Уинстън Чърчил), Мат Смит (принц Филип), Виктория Хамилтън (кралицата-майка), Джаред Харис (крал Джордж VI), Ванеса Кърби (принцеса Маргарет), Айлийн Аткинс (кралица Мери) и др.

Официалният постер с профила на Клер Фой в ролята на кралицата е супер стилен!

плакат

Изкушаваме се да припомним отново официалния синопсис на Netflix:

В центъра на сюжета на „The Crown” е кралица Елизабет II, която на 26 години се изправя пред реалността – да поведе най-известната и силна световна монархия и да установи отношенията си с легендарния британски премиер Уинстън Чърчил. Световната политика е в хаос, империята е в упадък, а една млада жена сяда на трона, за да започне една нова ера… Забележителните проучвания на Питър Морган и таланта му на писател оформят изключителен сценарий, който предава личната драма на кралицата – зад фасадата на публичния образ могат да се разкрият подробности с неподправена дързост и откровеност. Подгответе се за пътешествие в така желания свят на властта и привилегиите – зад заключените врати на Уестминстър и Бъкингамския дворец ви очакват лидерите на една империя!

Целият първи сезон на „The Crown” ще бъде достъпен в стрийминг-платформата от 4 ноември 2016. И тъй като „кралската” тема е третата по брой продадени мърчандайз-стоки след Star Wars и The Beatles, поне във Великобритания, ще очакваме отзвук след излизането на сериала в Netflix – дали и как е повлиял на потока туристи към Лондон.

crown0004 crown0003 crown0002 crown0005 crown0001

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *