Оказва се, че „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино няма да е единственото заглавие тази година, което ще ни върне назад във времето през „магичната“ 1969 г. и ще ни разходи из „фабриката за мечти“. През септември, след сериозно забавяне от пет години (филмът беше заснет още през 2014), в кината най-накрая ще дебютира и „Zeroville” на Джеймс Франко.

Сценаристи на „Zeroville” са Пол Фелтън и Иън Олдс, които адаптират едноименния роман на Стивън Ериксън. В центъра на историята е младата „изгубена“ душа Викар, който следва мечтата си да се превърне в суперзвезда и през 1969 г. се премества в Лос Анджелис, по време на сериозни сътресения в студийната система в Холивуд. Докато навигира в страната на „митове, красота и чудовища“ и потъва дълбоко в творческия процес, Викар все по-силно е обсебен от екранна богиня на име Соледат, с която ще открият колко е трудно да живееш на размитата граница между реалност и илюзия.

В ролята на Викар ще видим режисьора Джеймс Франко, а като Соледат се показва (трудно ни е да казваме играе, участва или каквато и да е дума, която може да се асоциира с актьорска игра) Меган Фокс. Компания им правят обичайните заподозрени от обкръжението на Франко Сет Роугън, Дани Макбрайд, Крейг Робинсън и Дейв Франко, както и Джаки Уивър, Джейми Кинг и Уил Феръл.

За съжаление, не ни изглежда никак добре. Режисьорските изпълнения на Джеймс Франко винаги са били доста… странни и залитащи към арт претенция, но понякога му се получава – какъвто е случаят с „Катастрофалният артист“, и се надявахме и „Zeroville” да е нещо в тази посока. Също така се надявахме да е по-смешен – когато Франко е заобиколен от приятели и съмишленици като Роугън, Макбрайд и Крейг, обикновено се забавляваме, а сега дори и закачката със Стивън Спилбърг и Франсис Форд Копола ни се стори „мехарийка“. Меган Фокс няма какво да я коментираме – вече даже не ни е и хубава. Засега го пропускаме този филм.

плакат

Режисьор на „Zeroville” е Джеймс Франко („Катастрофалният артист“), а сценаристи са Пол Фелтън и Иън Олдс, по едноименния роман на Стивън Ериксън. В ролите са Джеймс Франко, Меган Фокс, Сет Роугън, Дани Макбрайд, Крейг Робинсън, Дейв Франко, Джаки Уивър, Джейми Кинг и Уил Феръл.

Премиерата е на 20 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Към филма нямам апетити, но всеки, който каже, че и към Меган няма, лъже долно 🙂

  2. Никакъв апетит нямам. Само като я видя и искам да я ударя в лицето, Иначе, хубава е, спор няма. Взимай я! 🙂 🙂