Продължаваме с нетърпение да отбелязваме всяко едно ново заглавие, което излиза под банера на продуцентска компания A24, тъй като те не спират да се доказват с невероятно качествените филми, които правят с ниски до средни бюджети, като се фокусират най-вече върху сюжета и героите си. Последното им предложение – „Low Tide”, където в главната роля ще влезе Джейдън Мартел, когото гледахме като младия Бил в първия „То” (а ще го видим отново и в продължението по-късно тази година).

Low Tide” разказва историята на четирима приятели-гимназисти, които живеят в крайбрежно градче в Ню Джързи. Те пракарват летните си дни като се вмъкват в богаташки къщи и обират ценностите в тях. Когато обаче двамата братя Алън (Киан Джонсън) и Питър (Джейдън Мартел) намират торба пълна със златни монети, те решават да не я споделят с другата половина от бандата – Ред и Смити. Ред (Алекс Нюстадтер) обаче е странно напрегнат, подозрителен и агресивен, което бързо го прави непредвидим и опасен.

Гледайте трейлъра сега:

Джейдън Мартел ни направи силно впечатление в първия „То”, но не е основната причина да се интересуваме от филма. Освен участието на А24, най-много ни привлича атмосферата на трейлъра и сюжетната завръзка, която поне дотук виждаме. Изглежда ни сякаш „Low Tide” ще комбинира хем история за порастването, хем изследване на героите, с истински напрегнат трилър. Донякъде тонално ни напомня за „Хроники” (без фантастичните елементи), което е чудесно, защото „Хроники” е чудесен. Ако се водим по тази аналогия освен това, това може да е много съществена пробиваща роля за младия Алекс Нюстадтер, когото за сега не сме имали общо взето възможност да гледаме.

Кастът е допълнен от Киан Джонсън, Шеи Уигам, Даниел Золгадри, Кристин Фросет и Майк Ходж. За Кевин Макмълин, който е режисьор и сценарист, това е първи пълнометражен филм. Именно за това се кефим толкова на А24те ни запознават с нови кино творци и таланти, за които до сега не сме чували и които могат да ни съпроводят по пътя към нещо наистина специално. С помощта на опитната продуцентска компания подобен проект наистина може да се превърне във важна крачка в кариерата. А ако пък и филмът се окаже хубав, още по-добре за нас. Да не говорим пък, че началото на есента и старта на точно ей такива филми за мъките на порастването всяка година неминуемо значи само едно – започва сезона на наградите.

Премиерата на „Low Tide” е насрочена за 4 октомври.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *