Документален филм, носител на Оскар, ще бъде пресъздаден в пълнометражния „To Reach The Clouds”. Важен е режисьорът, който ще се заеме с идеята – Робърт Земекис, както и актьорът в главната роля – Джоузеф Гордън-Левит. В основата на историята е книгата на Филип Пети, в която той си припомня как е извървял разстоянието между двете кули-блинаци на Световния търговски център в Ню Йорк, по „въже”, нейде във висините над Манхатън, в далечната 1974 година. Ето какво гласи синопсиса на книгата:

В един августовски ден стотици хиляди хора се събират в основата на кулите-близнаци, за да станат свидетели на невижданата дързост на 24-годишния акробат Филип Пети, който ще премине по метален кабел, опънат от едната до другата кула на 411 метра над земята. Буквално за часове удивителното постижение се превръща в сензация. В продължение на 6 години Пети пази ревниво своята мечта, която успява да реализира благодарение на група ентусиасти-съмишленици, с които заедно заговорничат, уговарят, спорят, работят упорито, репетират и импровизират. Резултатът е безпрецедентен въздушно-акробатичен номер.

В книгата си Пети описва пътя, по който успява да реализира амбициозната си мечта. И понеже това се случва без официално разрешение, в момента, в който той стъпва на безопасна територия, французинът е арестуван. Документалният филм „Man On Wire”, посветен на безстрашния Филип, получава Оскар през 2009 година.

Очакваме да научим и кой ще бъде ангажиран като сценарист за предстоящия игрален филм, защото само по себе си шантавото въздушно постижение си е достатъчно впечатляващо, ала 90-минутното зрителско внимание трябва да бъде привлечено – и задържано с нещо повече от гледки на Ню Йорк от птичи поглед. Не че имаме нещо против височините – напротив – пък и особено когато са в Ню Йорк! Освен това Земекис ни ги обещава триизмерни…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *