Sedmitza na filmite za 60's

Броени дни ни делят от българската премиера на един от най-очакваните филми за годината – „Имало едно време в Холивуд“ на емблематичния Куентин Тарантино. За да ни подгреят за събитието, в седмицата 5 – 11 август, от Sony Pictures Television организират специален маратон от девет филма, заснети в периода между 1958 и 1970 година, които са послужили за вдъхновение за заснемането на „Имало едно време в Холивуд“.

Тарантино лично е подбрал заглавията и всяко излъчване ще е съпроводено с разговор с автора на съответния филм. В добавка, в компанията на историка Ким Морган, зрителите ще могат да научат и доста любопитни факти, както и да видят неизлъчвани досега кадри от „Имало едно време в Холивуд“.

Кои филми се включват в програмата, както и допълнителни подробности, ще откриете в официалното прессъобщение:

СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯТ ФИЛМОВ РЕЖИСЬОР КУЕНТИН ТАРАНТИНО СЪС СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ РЕТРО ХИТОВЕ ПО AXN, В СЕДМИЦАТА 5-11 АВГУСТ

Уникалното програмно събитие включва колекция от девет филма, придружени от специално заснети разговори със създателите им, предхождащо премиерата на последния филм на режисьора „Имало едно време в Холивуд“.

Sony Pictures Television обяви официално събитие, подгряващото дългоочакваната премиера на „Имало едно време в Холивуд“, което AXN ще излъчи в седмицата 5-11 август под заглавие „Имало едно време в Холивуд” и Куентин Тарантино представят “Седмица на филмите за шейсетте години“. Маратонът ще се състои от девет филма от филмотеката на Columbia Pictures, заснети в периода 1958 – 1970 година, персонално подбрани от Тарантино. Общото между тях е, че всеки един е послужил като вдъхновение за последната му лента, в която действието се развива през 1969-та, а първият филм AXN България ще излъчи на 5 авгсут.

Поредицата включва и специално заснети разговори между Куентин Тарантино и авторът на съответният филм, а историкът Ким Морган ще съпровожда всяко излъчване с любопитни факти в ретроспекция и със сцени от „Имало едно време в Холивуд“, които зрителите ще видят за първи път.

Sony Pictures ми предостави каталога на Columbia Pictures, за да мога да подбера поредица от филми, чрез които да пресъздам времето, в което се развива действието на „Имало едно време в Холивуд“, а именно шейсетте години на миналия век. Изключително съм развълнуван да Ви предсавя тези заглавия и заедно да им се насладим!“, каза Тарантино.

Деветте филма са:

  • Боб, Каръл, Тед и Алис (Bob & Carol & Ted & Alice) – 05.08., 00:40
  • Кактус“ (Cactus Flower) – 06.08., 00:40
  • Волният ездач (Easy Rider) – 07.08., 00:30
  • Моделът“, (Model Shop) – 08.08., 00:40
  • Да постъпиш правилно” (Getting Straight) – 09.08., 00:40
  • Разрушителен екип“ (The Wrecking Crew) – 10.08., 00:50
  • Хамърхед“ (Hammerhead) – 10.08., 02:40
  • Цената на насилието“ (Gunman’s Walk) – 11.08., 01:00
  • Аризонски рейнджъри“ (Arizona Raiders) – 11.08., 02:35

В сътрудничество между няколко от подразделенията на Sony Pictures, филмите от маратона ще бъдат излъчени в мрежите на Sony Pictures Television в над 60 територии по света. В България лентите ще се завъртят по AXN в късните вечерни часове около и след полунощ, с начална дата 5-ти август, като в последните два дни – 10-ти и 11-ти, ще се излъчват по две заглавия едно след друго. Пет дни след края на маратона е премиерата на „Имало едно време в Холивуд“, който тръгва по кината в България на 16-ти август.

За „Имало едно време в Холивуд“

Действието на филма се развива в Лос Анжелис през 1969, където всичко се променя, след като телевизионната звезда със залязваща слава Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо) и неговият каскадьор Клиф Бут (Брат Пит), с когото са заедно от дълги години, се опиват да оцеляват в индустрия, която вече не познават, в последните години от Златната ера на Холивуд.

Сценарист и режисьор е Куентин Тарантино. Продуценти са Дейвид Хейман, Шанън Макинтош и Куентин Тарантино. Освен Лео ди Каприо и Брад Пит, във филма участват и Марго Роби и Ал Пачино.

Повече информация може да откриете тук.

162713_bob_carol_ted_alice_1969_800x1200_UK

WRECKINGCREWTHE1969_Packshots_800X1200_EnglishUS

ezrid_katos_4_h

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD HD

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Готино! Така се прави, особено когато става дума за богат на препратки филм