хоакин финикс като жокера

Let’s put a smile on that face! (Извинявайте, нямаше как да се сдържим.)

Знаем, че не сме сами в неописуемото си нетърпение да гледаме „Жокера” („Joker“) на Тод Филипс, основно и най-вече заради титаничния талант на Хоакин Финикс. Всичко, което до сега сме видяли като промоционални материали ни изглежда адски добре и само подклажда искреното ни вълнение. Сега ще ви споделим и финалния трейлър на дългоочаквания анти-геройски, анти-супергеройски и като цяло анти-конвенционален филм от комикс вселена, който предстои да видим по екраните съвсем скоро.

А защо финален ли? Защото филмът ще дебютира тази събота в конкурсната програма на фестивала във Венеция. Няма какво да се лъжем – това е ход, който ни подсказва, че точно като „Черният рицар”, това ще бъде филм, който ще премине границите на комиксовата си основа. Да, по всичко личи, че той няма да бяга от оригиналния Жокер и неговите комиксови корени. Отгоре на това обаче факта на премиерата във Венеция (пак казваме, в конкурсната програма!) говори, че това ще бъде филм, който ще се бори за най-високите отличия на най-отбраните и, нека си го кажем, снобарски ценители на киното, които обикновено не искат да имат нищо общо с нищо, което даже е в окръжността на супергероите. Warner Bros и Тод Филилс обаче явно са толкова уверени в качеството на продукта си, че да го представят на един от най-престижните европейски кинофестивали, което нас само и единствено ни кара да подскачаме на място от радост.

Да говорим за брилянтността на Хоакин Финикс ни се струва малко нелепо, тъй като просто нямаме думите, с които да опишем таланта му – от години ни сразява с него, от години сме благодарни, че го има и продължава да ни радва с една от друга по-откачени и нестандартни роли. А коя роля е по-откачена от всезнайния Жокер? Истината е, че това е персонаж, който е залегнал точно толкова дълбоко в попкултурата, колкото и заклетия си враг Батман. Един от друг по-добри актьори са го играли, а сега е време на един от най-добрите от тях.

Вижте финалният трейлър сега:

Повече от всичко, дори и от самия Финикс, най-много ни радва това, че очевидно „Жокера” ще бъде филм, който се приема ужасно насериозно и няма да подкопава сам авторитета си, просто защото е базиран на комиксов герой. Ясно е, че това ще бъде едно истинско изследване на един характер, който на всички ни е ясно на къде отива, каква е финалната му форма. Тук обаче ще можем да проследим началото на това пътуване, как се стига до това преобразяване – как един стендъп комик се превръща в един от най-иконичните злодеи на нашето време. Вижда се, че много сериозно ще се засегне темата за менталното здраве. Вижда се обаче, че и ще видим много масивни сцени, онагледяващи анархията, която Жокерът винаги е олицетворявал.

Няма какво да се увличаме повече – ясно е, че ще тичаме към кината на 4 октомври. Припомняме само, че „Жокера” („Joker“) освен превъзходния Хоакин Финикс, включва невероятния каст от Зази Бийтс, Марк Мерин, Франсис Конрой, Робърт Де Ниро, Брет Кълън, Бил Кемп, Глен Флешлър, Шей Уигам, Дъглас Ходж, Джош Пейс и др.

За финал прилагаме и чудно стилистично изпипаните нови плакати и започваме обратното броене.

joker_ver3_xlg

joker_ver4_xlg

joker_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. „Този“ Жокер май ще е най-бруталният от всички досега…(Не казвам нищо лошо за Хийт Леджър) За комиксов герой изглежда плашещо реалистичен персонаж! Добре, че Хоаким Финикс засега отложи пенсионирането си, че киното ще загуби много…

    1. Ще ги боли главата, претенцията е стабилна, скуката завладяваща!!!!

    1. Според мен – навсякъде, по „Арена“ върви рекламата!

  2. Мерси много! Дано си прав, че в ИМДБ-то не дават да го дават в БГ! 🙁

  3. К`во става, пичове?! „Жокера“ спечели „Златен Лъв“ във Венеция за най-добър филм, а следващата статуетка изглежда ще е „Оскар“! Явно филмът е мастърпийс!

  4. Мистър Роджърс – Ханкс е с по-големи шансове от Хоакин – Жокера за главна мъжка роля.