Мина известно време откакто споменахме, че крайно забавната, леко расистка и доста адекватна за ХХI век френска комедия „Какво направихме, за Бога“ („Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu“ / „Serial (Bad) Weddings“) ще се сдобие с продължение. „Какво още сме направили, за Бога“ („Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu“) отново ще ни срещне със семейство Вернуй и техните четири вече омъжени дъщери. Както вече споменахме, основните проблеми в къщата на силно религиозните Клод и Мари се дължаха на избора, който момичетата им са направили, с оглед съпрузите си. Зетовете са китаец, арабин, евреин и както се оказа в първия филм – доста тъмен афроамериканец – Шарл Кофи.

UGS Distribution разпространиха наскоро първи трейлър на продължението на филма и по всичко изглежда, че в семейство Вернуй ще се разрази нова криза:

По една или друга причина избраниците на дъщерите им – Рашид, Давид, Чао и Шарл, – са решили да напуснат Франция, заедно със съпругите и децата си, за да потърсят шанс за ново щастие извън зад граница съответно Алжир, Израел, Китай и (без на пръв поглед логично обяснение) – Мумбай. Клод и Мари се чувстват силно засегнати от решението и си поставят за цел да накарат всички отново да се влюбят в Републиката. По това време родителите на Шарл пристигат от Африка за сватбата на дъщеря си Вивиан и, ако трябва си позволим да извадим извод от официалния плакат на филма, семейство Кофи също ги очаква изненада.

Хубавото на френските комедии е тънкият и закачлив хумор, който често те разсмива до сълзи, но е и достатъчно интелигентен, че да накара зрителите да се замислят за определени житейски ситуации. В „Какво още сме направили, за Бога“ се засягат много въпроси за толерантността и лицемерието, чрез които понякога се налага да се запази целостта на едно семейство, но в същото време и желанието да дадеш най-доброто на децата си, докато се примиряваш постепенно с факта, че може би не знаеш какво е то.

кан 2014

serial-bad-weddings-cast-w-20181201

плакат

Екипът, който се е заел с продължението на „Какво направихме, за Бога“ остава непроменен. Ги Лоран и Филип Дьо Шаврон са работили по сценария. Дьо Шаврон се заема с режисурата, а в ролите отново са Шантал Лоби, Фредерик Бел, Жулиа Пиатон, Емили Кан, Елоди Фонтан и естествено Кристиян Клавие като Клод Вернуй.

Премиерната дата за продукцията все още остава непроменена – 30-ти януари 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *