Интересна и леко противоречива информация открихме наскоро във връзка с предстоящия проект на любимия ни Гийермо дел ТороNightmare Alley”. Докато Variety твърдят, че режисьорът се надява самата Кейт Бланшет да се включи в актьорския екип, от който до момента е потвърден Брадли Купър (след отпадането на Леонардо ДиКаприо), източниците на Collider смятат, че в новата екранизация по едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам ще участват Тони Колет, Руни Мара, Уилям Дефо, Майкъл Шанън, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман и Марк Повинели.

Идеята на Дел Торо е да не прави римейк на филма от 1947 година, а да се придържа към историята в романа, в която Стантън Карлайл е пристанищен работник и решава да се включи в един пътуващ цирк, за да разобличи псевдо-магьосническите трикове, с които мадмоазел Зина и нейният алкохолизиран съпруг Пит мамят лековерните зрители – и им обират парите. В един момент Пит умира и Зина е принудена да цани Стан за свой партньор, който се оказва доста добър „ученик” в занаята и в един момент решава, че дори може да се справи сам с манипулациите, но… нещата не винаги се случват така, както си ги представяме…

тони колет, руни мара, уилям дефо

Кой кого ще успее да измами в сюжета – все още не сме сигурни, защото винаги очакваме възможно най-шантавите изненади от Дел Торо, но ето как се коментира разпределението на ролите за момента: Тони Колет ще влезе в ролята на Зина, Брадли Купър ще бъде Стан. Уилям Дефо го гласят за Пит, като вероятно героят му ще бъде баща, а не съпруг на главната измамничка. Руни Мара ще се включи в ролята на Моли – момиче, в което Стан се влюбва, а Рон Пърлман ще бъде Бруно, здравеняка в пътуващия цирк. Къде в целия този пъзел ще се намери роля за Кейт Бланшет – ето това не е ясно за момента.

Ще очакваме още подробности във връзка с конфигурацията от впечатляващо талантливи актьори под режисурата на Гийермо дел Торо. Негов съавтор в процеса на подготовка на сценария е Ким Морган. Все още няма яснота кога (евентуално) би трябвало да се насрочи премиерна дата на филма, но се говори, че снимките на „Nightmare Alley” трябва да започнат в началото на 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *