Crimes of the Future” все още не е дебютирал официално, а Дейвид Кроненбърг планира своя следващ филм. Очевидно режисьорът е зажаднял за нови проекти след дългата пауза в кариерата си зад камерата и сега компенсира.

Сценарият, дело на самия Кроненбърг, е вече готов, а снимките се очаква да започнат през март месец следващата година. Надеждите са новият филм, озаглавен „The Shrouds”, да дебютира на фестивала в Кан през 2024 година.

В главната роля ще влезе французинът Венсан Касел, с който Дейвид Кроненбърг е работил по „Опасен метод” и „Източни обещания”. Той ще се превъплъти в богат бизнесмен, който достига до революционно откритие.

Ето и официалното описание на сюжета:

Революционният бизнес на Карш е на прага да пробие на международния пазар, когато няколко гроба в личното му гробище са разрушени и поругани, в това число и този на съпругата му. Опитвайки се да разплете мистерията около това ужасно деяние, той ще преосмисли бизнеса, брака и предаността към покойната си жена. Това ще го тласне и към нови хоризонти.

В основата си „The Shrouds” ще се фокусира върху Карш, неговия бизнес и тъгата по наскоро починалата му съпруга. Той толкова много скърби, че е успял да разработи специално устройство, с което да комуникира с мъртвите под техния саван, откъдето идва и името на филма.

Продуцентът Бен Саид споделя пред Variety:

Вълнуваме се да се потопим в най-новия свят, плод на уникалното въображение на Дейвид Кроненбърг. Неговото умение да пише умни и нетрадиционни сценарии, а след това да ги превръща в уникално преживяване на екрана, го прави незаменим глас в киното.

Ще следим с интерес темата и ще ви информираме при наличие на нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *