roadwork12

Стивън Кинг едва ли е име, което има нужда от представяне. Дори и да не харесвате ужаси, то със сигурност сте чели или гледали нещо из останалите жанрове, в които той твори (колкото и ограничено) – фантастика, драма, трилър, дори фентъзи. Няма и да се опитваме да изброяваме всички проекти, свързани с името му до този момент. Можете да се запознаете подробно в новините ни за големия писател.

Кинг основно използва псевдонима Ричард Бакман в края на седемдесетте и началото на осемдесетте години на миналия век, за да издаде няколко свои стари произведения. Всички те са писани преди дебютния му роман „Кери” и леко се различават от обичайния му по онова време имидж на хорър писател. По-късно излизат още два романа под това име.

От споменатия период има пет заглавия, но „Гняв” можем да изключим, защото самият Кинг настоява книгата да спре да се преиздава заради чувствителната и неприятна тема, която засяга. Останалите четири са „Пътна мрежа“, „Дългата разходка”, „Бягащият човек” и „Проклятието”. Последните две вече получиха своите филмови адаптации, а както писахме по-рано през годината, „Дългата разходка” също много скоро ще ги последва. Явно беше въпрос на време да чуем нещо и за „Пътна мрежа“ („Roadwork“).

Новината идва благодарение на Lilja’s Library, един от най-големите източници за всичко свързано с Краля на ужаса. Очевидно режисьорът на „ТоАнди Мушети още не се е уморил от Стивън Кинг и заедно с жена си Барбара ще продуцират въпросната адаптация. Плановете им са снимките да започнат в началото на следващата година, а за режисьор са избрали аржентинеца Пабло Траперо („The Clan”, „White Elephant“).

Пътна мрежа“ разказва историята на Бартън Доус. Той е най-обикновен човек, който води най-обикновен живот. Това се променя в момента, в който строителна компания иска да унищожи работното място и дома му, за да построи нов участък на магистралата. Бартън няма намерение да търпи подобно безобразие и нещо в него се пречупва, изкарвайки на показ най-насилствената му и яростна натура.

Признаваме, че този сюжет вече сме го гледали много пъти, но ни е интересно как и дали книгата ще бъде осъвременена, както е популярно да се прави в днешно време. Барбара Мушети твърди, че сценарият е страхотен, а ние можем само да ѝ вярваме. Ще ви държим в течение ако се появи нещо ново по темата.

7112

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Чудя се дали е останало нещо на Кинг, което не е било екранизирано под някаква форма 😀

  2. “Пътна мрежа” и “Дългата разходка” са превъзходни романи, от които могат да излязат великолепни филми ❤️

  3. Стивън Кинг има хубави неща-Мъртвата зона, Подпалвачката, Тайният прозорец и др. Но Дългата разходка не е от тях