Една мрачна приказка обикаля фентъзи и хорър фестивалите по света от есента на 2017 година. След премиерата си на Fantastic Fest, „Tigers Are Not Afraid” на Иза Лопез продължава да привлича вниманието на специалистите и публиката и филмът вече се е сдобил с щатски разпространител. По този повод получаваме и официален трейлър.

Историята проследява две сирачета, които използват всякакви средства – дори тримагически желания и помощ от свръхестествени същества, за да избягат от наркокартела, убил техните родители. Интригуващ факт е, че самият Гийермо дел Торо избира филма като един от неговите фаворити за 2017 година и го възхвалява като „новаторски, изпълнен със състрадание и абсолютно очарователен”. Вижте трейлъра, за да се убедите в думите му.

Всеки, който (по случайност) не е успял да види „Tigers Are Not Afraid” по време на фестивалното му представяне по света, съжалява за разминаването, защото отзивите са изключително ласкави и възторжени – Нийл Геймън и Стивън Кинг също го препоръчват с ентусиазъм. Магическият реализъм, оживял в мрачната, мръсна реалност на мексиканските нарко-войни, съчетан с невинността на детския поглед към света, създава уникална атмосфера и усещане за нещо незабравимо, което е способно да преследва зрителите и да остане в съзнанието им за дълго…

Главните роли в историята са поверени на младите Паола Лара и Хуан Рамон Лопез, освен тях участват още Хансел Касийас, Янис Груеро, Тено Хуерта. Извън фестивалния показ, само любителите на хорър-приказки в Мексико и Япония могат да се срещнат на кино с „Tigers Are Not Afraid”. От миналата седмица филмът може да бъде видян и във Франция, като се очаква до края на месец август да се появи по кината в САЩ (благодарение на Variance Films и на стрийминг услугата на Shudder) и в Холандия.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *