Любопитна е историята около „The Operative” – подготвяният нов шпионски трилър, с участието на впечатляващата Даян Крюгер и Мартин Фрийман. Той е създаден по романа на Ифтах Райхър АтирThe English Teacher”. Авторът е роден през 1949 година в кибуца Шовал, в южната част на Израел и участва в множество военни и разузнавачески операции, като се пенсионира с ранг бригаден генерал в разузнаването. Романът, по който работи в момента филмовият екип, е неговата трета книга. Винаги е от значение материалът, върху който се стъпва за създаване на един разказ – достоверността в случая с шпионските истории е особено необходима и оценявана от публиката.

The Operative” проследява една самонадеяна майсторка в шпионажа, вербувана от Мосад, която в един момент се оказва в доста сложни отношения със своя агент, който я е внедрил на местоназначението ѝ, и с човека, когото трябва да шпионира. Даян Крюгер доказа, дори и само с ролята си във филма на Фатих Акин „Без милост” (за която получи наградата за най-добра актриса в Кан), че не е само красавицата от близкото минало – убедени сме, че може да се справи със сложни и интригуващи образи и нямаме търпение да я видим отново в действие.

https://www.youtube.com/watch?v=MfvSsvj3fwQ

Видяното провокира известни асоциации с историите на Джон Льо Каре, но дори от трейлъра се излъчва напрежението, което публиката харесва и търси във филмите от този жанр. Прикритието на героинята на Крюгер е учителка по английски език в Техеран, а героят на Фрийман е поставен в ситуация да трябва да открие истината за своя шпионин и лоялността ѝ, когато в един момент тя изчезва от полезрението на наблюдаващите.

The Operative” е написан и режисиран от Ювал Адлер, чиито предишен филм „Bethlehem” е представен на филмовия фестивал във Венеция през 2013 година. Заедно с Крюгер и Фрийман във филма участва и Кас Анвар.

Премиерата на филма е предвидена за 2 август 2019 година.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *