Правенето на римейк винаги е риск, особено като обещаваш да модернизираш стара класика, но опитът да поднесеш нова версия на филм на Дейвид Кроненбърг вече си е сериозна работа. „Rabid“ е един от най-ранните филми на канадския режисьор и е много далеч от последвали шедьоври в жанровото кино като „Скенери“, „Мухата“ или „Видеодром“. Оригиналът е от 1977 година и продуцентите Майкъл Уокър, Пол Лалонд и Джон Видете явно са решили, че е време светът отново да се запознае с трагичната и кървава история на Роуз.

Припомняме ви, че „Rabid“ разказва историята на млада жена (порно актрисата Мерилин Чеймбърс в оригинала), която претърпява тежка катастрофа. Докторите я подлагат на специална експериментална операция, която има за цел да възстанови загубената тъкан и да я излекува напълно. За съжаление, като страничен ефект Роуз се сдобива с нов орган в тялото си – малко жило под едната си мишница, и неутолима жажда за кръв. В бонус към всичко това, ухапаните от въпросното жило се превръщат в безмозъчни зомбита и нападат всичко живо около тях, също заразявайки ги с новата болест.

Тези дни се появи и трейлър на новата канадска версия, която е режисирана от Джен и Силвия Соска („American Mary“, „See No Evil 2“). Вижте го и него:

Както се вижда и от самата реклама, новата версия ще е сходна с оригинала, но с няколко ключови промени. „Модерната“ част очевидно са стволовите клетки, които ще успеят да върнат Роуз (Лаура Вандервуурт) към нормалния начин на живот, но и ще я превърнат от грозно пате в лебед. Също така става ясно от един бърз кадър, че методът за пиене на кръв вече няма да е под формата на странно жило, а допълнителни остри израстъци от вътрешната страна на устната ѝ.

Ще трябва да си припомним оригиналния филм на Дейвид Кроненбърг, за да можем да направим по-адекватно сравнение доколко атмосферата и духът са запазени. Сестрите Соска обаче са се доказали като майстори на извратеното и болно хорър насилие, макар и с малкото си работа зад камера, затова ще трябва да им се доверим. Признаваме си, че трейлърът не ни надъхва толкова, колкото ни се иска, но ще почакаме първите отзиви, за да видим как са се справили.

Вижте и официалния плакат на филма:

плакат

Rabid“ ще направи своята премиера по време на FrightFest фестивала в Лондон на 26 август. Режисиран е от Джен и Силвия Соска, по техен сценарий, в съавторство с Джон Сердж. В ролите са Лаура Вандервуурт („Пъзелът“), Бен Холингсуърт, Ханеке Талбот, Маккензи Грей и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *