Когато през 1994 Кевин Смит си събира приятелите, за да снимат филм заедно, никой не очаква, че дори ще могат да си върнат банковия заем, който теглят, за да могат да направят филма. Най-малко пък някой би могъл да предположи, че снимките на тогавашния „Clerks” ще се превърнат в началото на цяла филмова вселена, включваща множество филми и анимационни сериали. Сега, 25 години по-късно, това не са младежите от Ню Джързи, които теглят заем – това са хора, които правят кино от повече от 2 десетилетия, развиват връзки и взаимоотношения и ги поддържат така, че да успеят да вкарат най-големите звезди на Холивуд да се появят, поне за малко, в идиотската им напушеняческа комедия, която за щастие, имат възможността да направят.

Jay and Silent Bob Reboot”, чийто трейлър много подходящо дебютира в първия ден на Comic-Con, разказва историята на любимите на публиката дилъри на трева и хетеро партньори в живота Джей (Джейсън Мюз) и Сайлънт Боб (Кевин Смит), които отново трябва да тръгнат към Холивуд. 13 години по-рано те се опитваха да спрат правенето на филм „Bluntman and Chronic” по комикс, вдъхновен от тях, който в крайна сметка е направен и „го духа”. Сега Холивуд решава да направи рибуут и Джей и Сайлънт Боб отново трябва да го спрат.

Гледайте трейлъра сега, за да говорим за всички страхотни появи, които виждаме:

Бен Афлек и Мат Деймън! На върха на славата си в момента, много се радваме, че Афлек и Деймън са отделили от времето си да се завърнат към филмите на Кевин Смит дори за малко. Двамата бяха главни действащи лица в любимия ни „Догма”, а Афлек е режисиран множество пъти от Смит – по всичко личи, че той се завръща като героя си от „Jay and Silent Bob Strike Back”, докато Деймън изглежда като Локи от „Догма”. Джейсън Бигс и Джеймс ван дер Бийк, които бяха главните актьори в оригиналния „Bluntman and Chronic”, се завръщат като себе си, като част от панел на комиксова конвенция, естествено недоволни, че филмът им се рибуутва без тях. Техните роли са поети от Вал Килмър и Мелиса Беноист. Крис Хемсуърт пък се появява като холограма на конвенцията. Джъстин Лонг се опитва да ги осъди, Крейг Робинсън има същия вкус за кино като Джо Манганиело, а Фред Армисен кара Убер.

Кефим се много, че явно Смит е събрал двете неща, с които е известен в момента – гийкдъм (той има множество подкасти и прави ревюта на всякакви супергеройски новини) и стоунърство. От една страна – подобна на Comic-Con конвенция. От друга – поява на друго иконично стоунърско филмово дуо – Метод Мен и Редмен – предстои да видим дали това са героите им от „How High”. Няма ли да е велико, ако „How High” е част от същата вселена?

Разбира се, че хуморът е инфантилен и безумен. Смит обаче не е пропуснал явно да се занимае и с остаряването, а може би и евентуалното помъдряване на героите си – дъщеря му в истинския живот Харли Куин Смит играе дъщерята на Джей, за която той изведнъж разбира и трябва да се примири с новите реалности на това, че е баща.

Jay and Silent Bob Reboot” е написан и режисиран от Кевин Смит и е планиран да дебютира през октомври тази година.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *