Ние тук всички сме класни и изискани филмови привърженици, които обичат да разсъждават над това какво е голямото изкуство и да гледат експериментални филми, които никой друг в обкръжението ни не разбира. Обаче също така обичаме неочаквано прочувствени комедии с брилянтен диалог, в които просто така се случва, че русо кречетало и мълчалив дебелак в дълго палто продават трева и се забъркват в неприятности.

Clerks от 1994 ни накара да се влюбим в стила на писане на Кевин Смит, от тъпите му шеги до неподправената му романтичност. Сценарист-режисьор, който прави филм с приятелите си и влиза в огромен банков дълг, за да създаде филм, единствено заради чистата си любов към киното, няма как да бъде някой, на който да не се възхищаваме. Така се случва обаче, че „Clerks” е достатъчно голям успех, че започва цяла филмова вселена, когато такова понятие още не съществуваше. Последват „Mallrats”, „Dogma”, „Jay and Silent Bob Strike Back” и „Clerks 2”, още познати заедно като „View-Askew-niverse”.

Всичките те събират множество герои, абсолютните звезди обаче са дилърите Джей (Джейсън Мюз) и Сайлънт Боб (Кевин Смит), в които феновете се влюбват изведнъж. Единият е тъп, нервен и лоялен до болка, а другият е саркастичен в мълчанието и мъдър в малкото си думи. И двамата са почитатели на мацките и пушенето. И двамата са истинско динамо на екрана, заради собствените си качества, но най-вече заради химията помежду си. И сега,  повече от две години след като каза, че ще ги върне на екрана, Кевин Смит официално обяви, че „Jay and Silent Bob Reboot” влиза в пре-продукция.

Обявеният отдавна филм не беше лесно да достигне до този етап. Миналата година Кевин Смит претърпя почти фатален сърдечен удар, по време на заснемането на stand-up шоу. Оттогава той свали повече от 25 килограма и изглежда по тотално различен начин, така че без съмнение част от сценария ще претърпи промени –шегите за теглото на Сайлънт Боб бяха основна част от репертоара на Джей в предишните филми.  За огромно щастие на всички почитатели Кевин Смит се възстанови и е твърдо решен да върне култовите си герои на екрана,заедно с най-добрия си приятел в истинския живот Джейсън Мюз и съпругата на Джейсън – Джордан Монсанто, която ще изпълнява продуцентска роля.

Jay and Silent Bob Reboot, обратно на това, което заглавието подсказва, няма да бъде рибуут, а ще се занимава с правенето на рибуут на филма, срещу който двамата напушеняци се бореха в първото си едноимменно приключение. Синопсисът за сега звучи така:

Джей и Сайлънт Боб се завръщат в Холувид, за да спрат правенето на римейк на филма „Bluntman and Chronic”

Снимките се очаква да започнат идния месец, а за сега от старите герои единствено е обявен, че ще се завърне Браян О’Холоран, в ролята на Данте. Освен това Кевин Смит обяви, че трима от актьорите от сериала “The Flash”, на който Смит режисира няколко епизода, ще се включат в актьорския състав. За сега обаче не се знае колко ще бъдат големи ролите на Грант Гъстин, Том Кавано и Карлос Валдес.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments