Успокояващо е, че проектът за биографичен филм, посветен на Елвис Пресли, е идея и стремеж на Баз Лурман отпреди даже да започнат снимките за „Бохемска рапсодия” или „Рокетмен“ и така поне малко от малко за Пресли липсва усещането, че ще е просто „поредният“ музикант, чиито живот и кариера ще бъдат екранизирани.

Както споменахме по-рано тази година, информацията за момента е малко, но на Том Ханкс е поверена ролята на „полковник“ Том Паркър, който открива таланта на Пресли и се превръща в негов мениджър. Очаква се взаимоотношенията между двамата да са в центъра на сюжета, понеже Паркър е ключова личност в развитието на кариерата на Краля като актьор и музикант в продължение на 20 години и е известен с контрола, който е упражнявал върху всеки аспект от живота на звездата, като дори не му спестява военната служба в казармената танкова дивизия. С Ханкс в една от ролите и Баз Лурман на режисьорския стол все още неозаглавената продукция успя да привлече интерес.

том ханкс

Вече е известен и изборът за главната роля, като сред няколкото споменавани имена тежкият подбор се е спрял на Остин Бътлър, чието име тепърва щеше да се споменава все по-често заради участието му в очаквания „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино и излезлия наскоро „The Dead Don’t Die“ на Джим Джармуш. Бътлър започва филмовата си кариера в проекти на Disney и може да сте го виждали с роли в излъчваните у нас телевизионни поредици „Стрелата“ и „Хрониките на Шанара“.

За ролята на Елвис 27-годишният актьор успя да пребори някои по-популярни имена като Ансел Елгорт, който последно изпъкна в „Зад волана“, а сега е ангажиран с новата адаптация на „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг, Майлс Телър („Камшичен удар“, „Дивергенти“, „Too Old To Die Young“) и любимеца на тийнейджърките Хари Стайлс. Визуалната прилика между Елвис и Остин е ясно видима, но понеже липсва красноречива информация за музикалните му заложби, освен при Disney преди десетилетие и една изява на Бродуей, предполагаме, че дори да има талант, ще му се наложи доста да поработи, тъй като Елвис, колкото и да е бил привлекателен за времето си, е белият с черния саунд и именно емблематичният му тембър се оказва най-ключов за развитието на кариерата му. Макар Баз Лурман сам да твърди, че Бътлър е точният човек за ролята и е способен да превъплъти същността на Елвис най-точно, ще почакаме излизането на трейлър, за да можем спокойно да кажем за избора „That’s alright“.

остин бътлър

Сценарият ще е дело на Сам Бромел, Крейг Пиърс и Лурман, като взаимната им работа е плодородна и радваща меломанската публика. Лурман си партнира с Пиърс по сценариите на „Мулен Руж“, „Великият Гетсби“ и „Ромео и Жулиета“, a Бромел често е част от колектива при работата му. За щастие в същия екип, макар и основно зад кулисите, се появява и съпругата на Лурман Катрин Мартин, която с огромния си дизайнерски усет, спокойно можем да определим като една от най-големите причини за успеха на филмите му. Все пак нейните награди „Оскар“ си бяха от заслужените и ще улови точно рокабили духа на културата от средата на миналия век.

Все още липсва информация за други актьорски имена, които ще се присъединят към състава, но очакваме скоро списъкът да бъде запълнен. Предполага се, че снимките ще започнат в началото на следващата година в Австралия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *