Фантастичната драма „Към звездите“ („Ad Astra“) на Джеймс Грей е един от филмите тази година, които очакваме с най-голям интерес и за които силно се надяваме да не ни разочароват. Обожаваме подобни космически истории (общочовешки и едновременно с това ужасно лични), а високопрофилни такива се появяват толкова рядко, че е наистина болезнено, когато крайният резултат се оказва незадоволителен или пък се проваля в боксофиса.

Първият трейлър не успя съвсем да ни убеди, че „Към звездите“ няма да е едно от тези разочарования, но определено показа, че филмът има потенциал и има за какво да се надяваме. Същото можем да кажем и за новата реклама, която 20th Century Fox представиха вчера. Тя затвърждава усещането ни за общия тон и атмосфера и добавя  още малко интересни моменти и подробности от сюжета, без обаче да разкрива каквото и да е около централната мистерия.

Към звездите“ разказва за астронавта Рой Макбрайд (Брад Пит), който пътува до границите на Слънчевата система, за да намери своя баща (Томи Лий Джоунс), който е изчезнал по време на мисия преди 16 години и би могъл да има връзка със странен катаклизъм, заплашваща оцеляването на планетата ни. Пътешествието на Рой ще разкрие тайни, които поставят на изпитание природата на човешкото съществуване и мястото ни във Вселената.

Ще се повторим. Не сме супер впечатлени от този трейлър дотолкова, че да забравим всякакви мисли и притеснения за евентуално разочарование, но като цяло ни харесва и надеждите ни за качествена фантастика с богато тематично разнообразие, мистерия и интелектуални предизвикателства, солидна драматургия и пълнокръвни герои е налице. Въпреки че досега няма филм от подобен калибър, според нас Джеймс Грей има необходимия талант да се справи. Стискаме палци.

плакат

Режисьор на „Към звездите“ („Ad Astra“) е Джеймс Грей („Малката Одеса“, „Господари на нощта“, „Изгубеният град Z“), който е и сценарист заедно с Итън Грос („Fringe“). В ролите са Брад Пит, Томи Лий Джоунс, Лив Тайлър, Рут Нега, Доналд Съдърланд, Рави Капур, Джон Ортиз и др.

Премиерата е на 20 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Продължава да ми е много Интерстелар-ско, музиката копира Ханс Цимер, главен герой, който търси отдавна загубен свой близък, свят пред апокалипсис, възрастния ментор…. и още и още…… не че няма да го гледам с кеф де

  2. Мен ме притеснява единствено екшън сцените на Луната, губи ми се така наречения псевдо реализъм и отива повече към Денят на независимостта, дано да е някакъв сън или проекция!

  3. Много, много се надявам филмът да е добър! Обожавам този тип продукции, и въпреки, че режисьорът наистина е взаимствал визия и усещане от други подобни – съм в очакване на нещо качествено….
    P.S – Томи Лий Джоунс е велик!