ноа хоули
Ноа Хоули

Направо не можем да повярваме колко много време мина и FX до момента не са споделили (почти) нищо за готвения четвърти сезон на „Фарго“. При такова сериозно – и като брой, и като качество – телевизионно творчество публиката като нищо може да забрави, че Ноа Хоули много успешно влезе „в обувките” на братя Коен с техния иконичен едноименен филм от 1996 година (с две награди „Оскар“ и повече от 80 награди в цял свят) и продължи в различни посоки част от (общите) теми за американското общество. Последните детайли, за които сме информирали, са от преди година и се отнасят до участието на Крис Рок, както и за сюжетната нишка, която ще поведе новите десет епизода.

За да допълним новината с актьорския екип, който вече е ясен благодарение на продуцентския екип на FX, ще припомним какво очакваме да се случи в четвърти сезон на „Фарго“.

Някъде около 1950 година приключват двете основни миграционни вълни в Америка – на южноевропейците (като италианците например), които в началото на ХХ век пристигат в Щатите и се установяват в северните градове, като Ню Йорк и Чикаго; и на афро-американците, които напускат Юга и търсят късмета си в същите тези северни градове на САЩ. Именно тогава се наблюдава сблъсък на аутсайдерите, като всички са се опитвали да реализират заветната „американска мечта”.

В Канзас Сити, Мисури, две престъпни групировки – едната на италианци, другата на афроамериканци – са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират „алтернативната” икономика – експлоатация, подкупи и наркотици. И това също е част от историята на Америка. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете семейства, които ръководят групировките, са разменили синовете си.

Крис Рок е в ролята на патриарха на едната фамилия, който в името на просперитета на своите хора е предал най-малкия си син на своя враг и в замяна ще трябва да отгледа неговото момче като свое. Не е лесно да направиш подобна жертва, но резултатите от този мир и най-вече финансовото му изражение си струват. В един момент главата на италианската мафия в Канзас Сити влиза в болница за една рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя…

Това е история за имиграцията и асимилацията, както и за всички онези неща, които правим за пари. И както винаги – в историята участват обикновени хора с добро възпитание, които в един момент са предизвикани (от съдбата?) и излизат извън кожата си. Това ви е познато от „Фарго”…

Jack-Huston-Jason-Schwartzman-Ben-Whishaw-Fargo

И така, ето кои актьори ще партнират на Рок: Джак Хюстън влиза в ролята на Одис Уеф, Джейсън Шуорцман ще бъде Джосто Фада, Салваторе Еспозито ще е Гаетано Фада, Бен Уишоу ще бъде Раби Милиган, Джеси Бъкли (позната от „Chernobyl” и „Wild Rose”) ще е в ролята на Орета Мейфлауър, Андрю Бърд ще видим като Търман Смътни, Анджи Уайт ще бъде Дибръл Смътни, И’мири Кръчфийлд ще е Етелрайда Пърл Смътни, Джеръми Харис ще бъде Леон Битъл, Гаетано Бруно ще влезе в ролята на Констант Каламита, Амбър Мидтъндър ще е Суейни Капс, а Франческа Аскуароли ще видим като Ибъл Виоланте.

Очаква се поредицата да се появи отново по FX по някое време догодина. Дотогава с известно нетърпение ще ровим из новинарския поток в търсене на нови подробности и най-вече видео, свързано със сезон 4.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *