Spawn-300-Campbell-Variant-Header

Сякаш мина цяла вечност откакто последно писахме за развитието около новия филм за любимото ни изчадие на ада – Spawn. Макар добавянето на Джейми Фокс и Джеръми Ренър да бе успешен ход, който да засили интереса ни към проекта, убийствено бавното развитие на филма води към мисълта, че той няма да се осъществи въобще. През последната година Тод Макфарлън (създателят на Spawn) прекара времето си в отчаяни опити да подкара нещата, но се сблъска с непробиваемата стена, наречена „изискванията на Холивуд“. Според непотвърдени източници, Макфарлън има неразумни изисквания, отказвайки да позволи на когото и да е да пренапише сценария му. Нещата ескалираха до такава степен, че той заплаши, че ще се оттегли напълно от проекта, ако трябва да направи прекалено много промени по сценария. Артистът не успя да намери начин и да се договори с продуцентите и инвеститорите, заради което филмът е все още в реанимация, чакайки зелена светлина за снимане.

По време на интервю в Comic Con в Сан Диего, Макфарлън е използвал случая не само да обясни ситуацията, но и да изрази гнева си от случващото се и какви са вариантите за преодоляване на пречките:

public

Нека разнищим нещата около филма за „Spawn” – всеки път, когато ме попитат: „Кога ще направиш филма?“, отговорът ми винаги е един и същ: „Вчера, вчера, вчера!“. Трябват ми 20 милиона долара, за да направя филма и до момента не съм събрал всичките необходими пари. Трябва да поискам остатъка от други хора и в момента, в който поискаш пари от някого, те започват да предявяват изисквания към проекта. Има конфликт на интереси, понеже аз искам да направя нискомащабен, мрачен, нецензуриран филм, докато те искат от мен да направя успешен PG-13 филм.

Нека спрем дотук за момент. Колкото и да ни харесват намеренията на Макфарлън, 20 милиона долара не са малко пари. Може би не са много според днешните стандартни бюджети за филми по комикси, но имайки предвид какви бяха отзивите и приходите от филма за героя през 1997 година, нормално е всяко студио да действа предпазливо. И все пак, имайки предвид, че Blumhouse продуцират, а всеки техен филм е хит, толкова ли не могат да отделят 10-15 милиона и да инвестират в идея, която би паснала идеално с тяхната филмография и да се превърне в увенчан успех?

Вижте, аз не се отказвам! Аз съм като куче, захапало кокала здраво. Обещавам ви, че ще направя филма! Ще победя системата! Ето какво ще направя: ще обява кампания за набиране на средства, в която ще поискам 20 милиона души да ми дадат по 1 долар. С тези пари ще направя филма, а след това ще върна парите обратно на хората, които са ми помогнали. Вие ще бъдете моите продуценти, а всичко, което аз ще искам в замяна, е правото на разпространение на филма. В днешно време това е възможно. Не разбирам защо Райън Гослинг не използва тази схема за всеки негов филм. „Ще може ли 20 милиона от моите фенове да дадат по 1 долар?“ Шегувате ли се? Сигурен съм, че той ще събере парите за един час и ще заснеме филма моментално. Проблемът е, че хората в системата са приковани към нея и имат задължения към други хора. Докато не дойде момент, в който външните лица като мен се отчаят и прибягнат до някоя шантава идея. Има външни хора, извън системата, които искат да ме финансират. Ще направим филма. Просто се опитвам да бъда мил, но почвам да губя търпение. Но ще опитаме и ще стигнем до края по един или друг начин. Обещавам ви! Няма да се откажа!

spawn

Напълно раздвоени сме. От една страна сваляме шапка на Тод Макфарлън, че има идея, държи на нея и не иска да пада на колене пред никого. Отделно човекът е направил много за изкуството със своя принос към комиксите и играчките не само на „Spawn“, но и на много други герои, между които и Спайдър-мен. От друга страна, в края на краищата упорството му може да доведе до пълен провал на проекта, който ще остане в историята като „много шум за нищо“. Отделно не само той, но и ние (феновете) ще останем с още по-горчив вкус в устите, докато героят ще си остане в development hell за неопределен период от време.

Не сме убедени, че ще се намерят 20 милиона души, които да дадат по 1 долар (камо ли повече) за проекта. Отстрани изглежда като отчайващ ход, който може да спаси ситуацията, притискайки продуцентите да отстъпят поне малко в преговорите, или да бъде последният пирон в ковчега на проекта. При всички случаи ще се наложи и самият Макфарън да направи компромис с гордостта си, за да видим филм за героя му на голям екран в близкото бъдеще.

Ще следим развитието на проекта с огромен интерес и ще се молим, ако ще и на Дявола, да видим качествен филм за Spawn. Междувременно завършваме статията със снимка на статуята на Батман по случай 80-годишнината на героя, която е направена лично от Макфарлън и скоро ще влезе в продажба.

960x0

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Днешната кино супергеройска картинка може да се представи много просто:
  Поднасят ти ярко боядисан Lamborghini Huracаn, но заключен в STRADA режим, лимитиран до 130 км. и с включен ESP.
  Цветен, мощен, злобен, суперспортен, но бюджетната безопасност преди всичко деца, опасно е! Много продуценти „загинаха“ в спортните режими.

  Дано „The Boys“ е това, което трябва.

 2. Бих дал не 1 а 100$, но аз съм един човек. Колко биха направили същото? Харесва ми идеята за кампания за набиране на средства за подобни филми, стига да има що годе някаква прозрачност и гаранция за изпълнението на проекта. Не разбирам защо Джейсън Блум седи с ръце в джоба и чака Макфарлън да се пречупи. Блумхаус направиха цяло състояние покрай филмите си през последните години. Да вземат да развържат кесията най-после!

  1. Всички от Оperation kino ще дадат пари. Особено един човек, който е голям паралия 🙂

  2. Кой чака тогава? Да напише чек за 20 милки и да видим името му на голям екран като продуцент 😀 😉