Още една скоростна изненада, свързана с Ръсел Кроу, освежи новинарския поток – почти непосредствено след обявяването на премиерата на „Unhinged“, беше съобщено от Variety, че актьорът е подписал договор за участие в подготвяния римейк на един наш много любим филм – „Пророк на Жак Одиар, с участието на Тахар Рахим. За тази „угроза“ сме споменали още преди седем години, явно вече идва времето идеята тя да се реализира.

Новата, адаптирана за американската аудитория история ще носи заглавието „American Son“, а Кроу ще се включи в ролята на прочутия и безскрупулен мастит мафиот, който се превръща в ментор на млад мъж, изпратен в затвора. Зад решетките се изгражда истински криминален синдикат и точно както учителят му е давал съвети да се справи с противниците си, младият му последовател в един момент се обръща дори срещу авторитета на възрастния мъж… Ролята на затворника, който в оригиналния филм на Одиар беше изигран от Рахим, все още е вакантна. Не бихме рискували да коментираме „на зелено“, преди да е направен този избор, но се сещаме за няколко подходящи идеи за младоци, които – според скромното ни мнение – биха се справили достойно с предизвикателството да си партнират с Кроу. Например Никълъс Холт или Майлс Телър?

Пророк“ на Одиар спечели специалната награда на журито в Кан и беше номиниран за Златна палма, има номинация за Оскар за чуждоезичен филм, награди БАФТА и „Британски независим филм” в същата категория и още десетки отличия от цял свят. Режисьор на новата версия на историята е Rapman или Андрю Онвуболу, чиито дебютен пълнометражен филм „Blue Story“ излезе миналата година. Ето какво казва той за „American Son“:

Той ще бъде много, много различен. Ще въздейства на публиката по различен начин. Ще направя този филм по-модерен – сюжетът ще е също толкова силен, но етническите групи ще бъдат различни… Провеждахме кастинги, търсехме места за снимки – всичко както си трябва. Почти сме готови и се надяваме скоро да подпишем договор с нашия главен актьор. Ако успее да се включи този, когото искаме – всичко ще бъде много специално. Разбирам защо всички обичат „Пророк“ и мисля, че ще обикнат и „American Son“ също толкова силно… Нямам търпение да започнем снимки.

От приказките на този юнак разбираме, че е зареден със сериозна доза самочувствие. Не става ясно дали „мечтаният“ актьор в главна роля е именно Кроу, защото по-важният персонаж (поне в „Пророк“) е на младия, нов мафиотски бос… Да видим къде ще стигне този амбициран екип – ще следим за още новини по темата и ще ви ги представяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *