Fruitvale Station

Кой знае защо, когато се каже за някои филми, че са получили куп фестивални овации, се наблюдават два типа реакции – „обикновената” публика или започва да ги очаква с голямо нетърпение, или се отнася с голямо недоверие. Случаят с дебюта на Райън Куглър „Fruitvale Station” май е нещо подобно – още не е ясно как точно ще бъде възприет.

Обявен за сензация в независимото кино, получил и голямата награда на журито, и наградата на публиката в Сънданс, филмът ще бъде показан след броени дни на най-престижния кинофорум в света – Кан, в секцията „Особен поглед”. Сюжетът е по истинския случай, в който след безредици в новогодишната нощ на 2008 година полицаи задържат хора на една от спирките на линията, свързваща Сан Франциско и крайбрежието. Непровокираната стрелба срещу 22-годишния Оскар и неговата трагична смърт предизвикват множество протести и съдебни дела, а ето, че  историята е разказана и на кино.

Ние бихме гледали „Fruitvale Station” от чисто любопитство, но засега ще трябва да се задоволим само с трейлъра. Така де – и с фотоси и постери, за да сее оформи уж малко по-пълна представа за независимата творба.

http://www.youtube.com/watch?v=h4ZO2gocvPM

Ето и споменатите постер и снимки.

Fruitvale Station - плакат

Ролите са поверени на Майкъл Б. Джордан, Мелани Диаз, Кевин Дюран, носителката на Оскар Октавия Спенсър и др. Филмът ще пъде пуснат в определени щатски кина през юли, като сигурно ще се разчита на „съпътстващата” слава от добрия фестивален прием: независимо как се представи в Кан, самият факт ,че е селектиран за една от официалните програми, е повече от свръх-авторитетност, и гарантира най-малкото интерес, а защо не и по-благосклонен поглед към финансирането на следващ проект на режисьора Куглър. Но – всичко това е в бъдеще време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *