През 2016 г., девет години след чудесния „Into the Wild” (и 15 след любимия ни „The Pledge”), Шон Пен се завърна на режисьорското столче с показания в Кан „The Last Face”. За съжаление, също като голяма част от актьорските му изяви през последните години, и този филм (дори и в още по-голяма степен) се оказа разочарование.

Това ни остави с горчив вкус и надежди, че със следващия си проект Пен ще успее да се реваншира и да ни покаже нещо от старото си аз, заради което толкова го обичаме, пред и зад камерата. Наложи ни се да чакаме още три години, преди да се появи този следващ проект, но ето, че той вече е факт.

Variety съобщават, че Шон Пен подписал договор да режисира и да изпълни главната роля в драмата „Flag Day”. Сценарият е дело на Джез Бътъруърт („(Не)честна игра“, „На ръба на утрешния ден“, „Черна служба“) и е базиран на вдъхновените от действителни събития мемоари на Дженифър ВоугълFlim-Flam Man: The True Story of My Father’s Counterfeit Life”.

Това, което знаем за сюжета, е, че „Flag Day” ще разкаже историята на „дъщеря, която се опитва да превъзмогне любящото, но тъмно наследство на своя баща-престъпник“. Нещо, което ни се струва доста подходящо като тема за Шон Пен, и определено виждаме потенциал за добър филм и изпълнения. Не че има нещо общо, но няма как да не се сетим за „Реката на тайните“ и чудното изпълнение на Пен.

Както вече стана дума, „Flag Day” е по действителни събития, а допълнителен плюс за филма при създаването на правдоподобност е фактът, че в ролята на дъщерята ще влезе истинската щерка на Пен Дилън Пен, а в една от останалите роли ще видим и сина му Хопър Пен. В актьорския състав компания ще им правят звездите Джош Бролин и Майлс Телър, както и Катрин Уиник, Еди Марсън, Норбърт Лео Бътс, Дейл Дики и Бейли Ноубъл.

Все още няма премиерна дата за „Flag Day”, но снимките вече започнаха, така че очакваме да се появи в края на 2020 г. Ще следим развитието на проекта и стискаме палци да му се получи на Шон Пен на всяко едно ниво.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прочитам Frag Day и щях да се подмокря от кеф 😄 Прекалил съм с трейлърите на DooM Eternal от Е3 👿