След успеха на „Drive: Живот на скоростРайън Гослинг и Николас Виндинг Рефн са на гребена на вълната и всички имат доста големи очаквания за следващия им съвместен проект, озаглавен „Only God Forgives” – история за отмъщение, описвана като доста по-кървава от „Drive”, а самият Гослинг казва за сценария, че е „най-странното нещо, което съм чел и ще става още по-странно”.

Малко повече за филма може да прочетете в официалния синопсис, но първо хвърлете едно око на първата снимка, представена от Wild Bunch.

Only God Forgives - Райън Гослинг

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан е вманиачен от „Ангела на смъртта” и го предизвиква на боксов мач, като се надява побеждавайки го да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Звучи… интересно. Според нас може да се получи нещо наистина добро.

Силно се надяваме „любовната връзка” между Гослинг и Рефн да се получи близка и да дава резултати като тази на Скорсезе и Де Ниро (или ДиКаприо) или пък до тази на Ридли Скот и Ръсел Кроу, а не да станем свидетели на нещо като при Бари Зоненфелд и Уил Смит – както знаете след „Мъже в черно” те ни сервираха „Този див, див запад” и въпреки че се заклеваха, че повече няма да правят филми един без друг, любовта им бързо повяхна.

Надеждите са премиерата да е на фестивала в Кан, но ние изпитваме леки съмнения, че ще успеят да сглобят филма дотогава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. амиии – Монтана, или Перник 😛
    що ме караш да говоря глупости?!
    да ходи да се снима на някой полюс, ако ще – пак ще си е Гослинг 😀
    може и да дойде време, когято ще „стъпи накриво“, но засега момчето се държи на положение – яко!
    а от Банкок ще ти пратя картичка, така да знаеш!!! 8)

  2. @Svetly
    Не ти ща картичките, подари ми „gift certificate“ за някой публичен дом с малолетни момичета и травестити, за да има някаква тръпка – не знаеш какво ще ти се падне. 🙂 🙂

    @UZUMAKI
    Много си бил в Монтана, та знаеш! 🙂 🙂

  3. шъ – нямам нищо против, въпреки, че с малолетните момичета кво ще правиш? 😛
    по-добре момчета – може аз да пробвам „стоката“ преди да ти нося подаръци, че току-виж – не си останал доволен 8)

  4. (Райън Гослинг + Кристин Скот-Томас) + Николас Виндинг Рефн! Не виждам как нещо ще се обърка.

  5. мухахахаха – Узи, страхотно – представих си го – хорър с възможно най-тежкото ограничение за показ!!! 😛 8)