Логиката понякога се оказва пренебрегната за сметка на приятелството и любимецът на публиката от South by Southwest Film Fest тази година „The Peanut Butter Falcon“ описва една точно такава, привидно лишена от логика история. За филма се говори от няколко години, като дори се очакваше да бъде включен в програмата на фестивала в Кан през 2017 г., но едва през януари се появи снимка от продукцията, а вече можем да видим и първия пълен официален трейлър.

В центъра на „The Peanut Butter Falcon“ е младият Зак (Закари Готсейгън), живеещ със синдром на Даун и избягал от клиниката, в която е настанен, подтикван от мечтата си да посещава професионално училище за кечисти, в каквото е учил най-големият му идол. С течение на обстоятелствата пътят му към целта се преплита с този на дребния престъпник Тайлър (Шая Лебоф), който се превръща в приятел и съюзник на Зак в предизвикателството. Докато двамата преплуват реките на Джорджия, пият уиски, ловят риба, търсят по-големия смисъл на съществуването си и се опитват да избегнат залавянето си, една от сестрите в клиниката, откъдето Зак е избягал, се опитва да го намери. В нейната роля влиза Дакота Джонсън. Тримата се оказват в слънчевата дълбоката провинция и заедно ще се опитат да вземат решение за пътищата си занапред.

the-peanut-butter-falcon-roadside

За Тайлър Нилсън и Майк Шварц това е първи пълнометражен проект, за който носят принос като режисьори и като сценаристи, а идеята им се ражда, когато срещат Зак Готсейгън на лагер за актьори със специални потребности. Така Зак получава голяма роля и шанса да работи на една площадка заедно с Шая Лебоф, Дакота Джонсън и Джон Хоукс, който някак странно притежава едновременно силно интелигентен поглед и аура на класически южняшки реднек, но пък винаги е радост да бъде видян в актьорския състав. В допълнение, песента на Пинк от трейлъра успешно приляга на духа на филма и настроението на ранна есен, което носи.

Името „The Peanut Butter Falcon“ се ражда една пиянска вечер, когато Зак решава, че така ще бъде наричан, когато започне кариерата си на професионален кечист. И докато неговата горчиво-забавна история е тази в центъра на събитията, героите на Лебоф и Джонсън с любовта и привързаността си към него ще омекотят драматизма на цялата ситуация.

the-peanut-butter-falcon-img02-20190624

Продуцентското дуо Алберт Бергер и Рон Йерза, който подкрепиха „Little Miss Sunshine“ ще работят заедно и по „The Peanut Butter Falcon“ заедно с Lucky Treehouse Production. Филмът все още се представя само по фестивални програми, а премиерата му за САЩ в предвидена за 9 август 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не бях гледал трейлър скоро, който да ме накара неусетно да се усмихна. Изглежда супер !

  2. Идеята е много добра, но реализацията куца.
    С подобна нетипична сюжетна рамка би могъл да се получи брилянтен филм от рода „Little miss Sunshine“ (който е от същите продуценти), но сценарият тук има твърде много дупки, които дори силно метафоричната текстура не успява да запълни.