Излезе първият трейлър на един от най-обсъжданите филми от фестивалите Сънданс и Трайбека тази година  – „Luce”. Освен със смазващ актьорски състав, филмът се хвали и с експертно конструираното си напрежение, елементи на психодрама и социополитически трилър и други сложносъставни думички, които такъв тип продукции много обичат да вдъхновяват у пишещите за кино.

Това, което нас ни вълнува, гледайки трейлъра, е колко добре е създадено напрежението, колко страхотни са актьорите и колко видимо сложни са персонажите им. И най-вече това, че явно „Luce” няма да е филм, който дава прости отговори. Той изглежда, че ще задава сложни въпроси, на които ще дава алтернативни гледни точки и ще остави публиката да се лута по паяжината в търсене на „истината”, която не се знае дали някога ще дойде.

Luce” разказва за тийнейджъра Лус (Келвин Харисън Мл.), който е осиновен от Еритрея, където е бил дете-войник, и е доведен в Америка от бяла двойка (Наоми Уотс и Тим Рот). Момчето се превръща в абсолютното олицетворение на модерната американска мечта – високи оценки, академични постижения, ораторско майсторство, всичките поставени на показ от харизматично черно момче, което кара белите хора да се чувстват добре за себе си и света около себе си. Безупречната му репутация обаче е поставена под прицел, когато учителката му (Октавия Спенсър) започва да го обвинява в насилствени наклонности. Гледайте трейлъра сега:

Най-обещаващото нещо, което виждаме от този трейлър, е, че „Luce”  изглежда като тотално различен филм от онзи отпреди няколко години със Сандра Бълок – „Невидима зона” беше мелодрама, направена да си играе с емоциите ти, да те накара с всичките си сили да се чувстваш зле и после добре, и всички накрая да са герои. Изглежда и че филмът няма да иска да направи герой от никого, а напротив – ще разгледа тъмните страни на всичките си персонажи. Безспорно тежката тема за расовите напрежения изглежда е преплетена и с изследване на това какви очаквания поставяме на хората, какво е репутацията и какво коства на един човек да поддържа имидж, бил той самоконструиран или наложен.

Режисьор на „Luce” е Джулиъс Она, познат с „The Cloverfield Paradox”, а сценарият е написан от Джей Си Лий, който адаптира собствената си пиеса. В главните роли са Келвин Харисън Мл., Тим Рот, Наоми Уотс и Октавия Спенсър.

Широката премиера за САЩ е насрочена за 2 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments