Вчера интернет изригна с пълна сила, след като Marvel разкриха, че възнамеряват да пуснат по кината нова версия на „Отмъстителите: Краят“, само два месеца след премиерата му. Ход, който не изненадва абсолютно никого, имайки предвид, че любимите ни шарени герои са (само) на 45 милиона долара разстояние от това да задминат най-касовия филм за всички времена – „Аватар“.

Информацията идва директно от най-важния човек в Marvel – Кевин Файги, който по време на пресконференция за предстоящия „Спайдър-мен: Далеч от дома“ каза следното:

Да, ще го направим. Не знам дали е обявено и не знам колко ми е позволено да кажа, но да, ще пуснем филма следващия уикенд. Не е удължена версия, но влизайки в киното, с помощта на маркетинговия ни отдел, зрителите ще могат да видят няколко нови неща след края на филма. Ако го изгледате и останете след надписите, ще видите изтрита сцена, малък трибют и няколко други изненади.

В допълнение към думите на Файги, Cinemark (една от най-известните кино-вериги в САЩ) обнови информацията на сайта си относно времетраенето на филма, разкривайки, че то ще бъде 188 минути, което означава 7 минути допълнителни материали. По непотвърдена информация трибютът, за който Файги говори, най-вероятно ще е съсредоточен над покойния комикс-бог Стан Лий, а въпросните „изненади“ ще бъдат или обръщение от целия екип на Marvel към феновете, или сцена от бъдещ филм на студиото.

end-game-img02-20190621

Излишно е да казваме, че това е класически пример за „double dip“ и крайно отчаян ход от страна на Disney и Marvel да бръкнат още по-дълбоко в джобовете на феновете. От друга страна ги разбираме напълно и осъзнаваме, че всеки би постъпил по този начин на тяхно място. „Аватар“ постави световен рекорд в размер на 2,788 милиарда долара в приходи, който е ненадминат вече цяло десетилетие. До момента „Краят“ е прекарал 8 седмици на големия екран и е натрупал 2,744 милиарда долара, феновете са изгледали филма по няколко пъти и интересът към него намаля, особено като се има предвид, че излиза на DVD и Blu-Ray през август. Ще успеят ли Отмъстителите да задминат боксофис гиганта на Джеймс Камерън „каквото и да коства“ (както се казва във филма) или ще останат единственият филм успял да се доближи да успеха му?

Премиерата на новата версия на „Отмъстителите: Краят“ е насрочена за 28 юни в избрани кина по света и тепърва предстои да видим дали този маркетингов ход, в съчетание с това, че „Спайдър-мен: Далеч от дома“ също идва по кината след две седмици ще е достатъчно „Краят“ да оглави боксофиса за следващото десетилетие.

end-game-img03-20190621

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

41 Comments

 1. Разбира се, че ще го надмине и разбира се, че ще го направят. В това няма нищо необичайно разбира се. Всяко студио го прави със почти всеки свой блокбъстър, изключая Уорнър със Снайдер версия на Лигата. Но там нещата както знаем са малко по различни. А и просто ги е страх да рискуват. Както и да е.
  Може да надмине Аватара както се казва с клизма, но Първия уикенд както в САЩ, така и в глобален мащаб в следващите 10-15 години няма кой да го бие…. Както казах и в предишни мой коментари тези 357 милиона (имайки предвид и 3 часовата дължина на филма. Това са 2- 3 прожекции на ден по малко) са непостижими за момента и не виждам филм, който да го направи с следващите 10 години… Ще почакаме следващия филм събитие.

  1. Да бие първия уикенбд ли….. забрави просто. никъв шанс

 2. Да вземат поне да ги дарят тези оставащи 45 милки. Някой знае ли статистика с колко Потъник бие Авaтар и Edgame по брой продадени билети, без инфлацията и при уеднаквяване на цените на билетите, мисля че Лео и айсберга ще бият останалите за най-касов филм.

  Тя е като оркестъра на Титаник – дави се, но продължава да свири!

  1. това не знам, и никога не съм се вълнувал, но си спомням, че бяха 11 седмици на 1-во място. Това май никога няма да бъде надминато.
   Мисля че м/у тези 11 седмици, един уикенд само го избута „lost in space“, една тъпотийка, която аз харесвам 🙁

 3. Помня тогавашното кино в Бургас със близо хиляда места, беше пълно на четвъртата или пета седмица от премиерата. Лео не глътна вода без нищо!
  Може би Потъник и Отнесени от вихъра са най-гледани на кино за всички времена. Може би!

 4. Та както е написано в ревюто това не е удължена версия на филма! Самият Кевин Файги казва, че ако гледате филма още веднъж… и сте останали до края на непроменения три часов филм, то след надписите ще има една изрязана сцена, трибют плюс няколко „изненади“. Та цялата работа е комерсиален опит да се достигне световния рекорд на Аватар. При това остава много лош остатъчен вкус! Ето едно видео на един от що-годе известните ютубъри, което внася яснота по въпроса.

  https://www.youtube.com/watch?v=nXg1xoF8HkE

 5. По спомен, Аватар също беше пуснат отново по кината заради някаква режисьорска версия, може и да бъркам обаче!

  1. Изобщо не бъркаш. Аватар дължи рекорда си именно на преиздадената ‘режисьорска версия’. Инак филма беше спечелил някъде около два милиарда.

  2. Глупости. Спешъл едишъна на „Аватар“ направи 10-тина милиона в САЩ и 20-тина извън – общо 33 млн. Ти го изкара, че е направил 700 млн. BTW и „Отмъстителите“ могат да се надяват на толкова. Даже и по-малко, толкова близо до ориджинал ръна си.

  3. Тогава имаше информация, че милиони хора още не са го гледали и искат да го гледат. Кината бяха и по-малко на брой в световен мащаб. И за това пуснаха режисьорска версия 🙂

 6. „In July 2010, Cameron confirmed that there would be an extended theatrical re-release of the film on August 27, 2010, exclusively in 3D theaters and IMAX 3D. Avatar: Special Edition includes an additional nine minutes of footage, all of which is CG, including an extension of the sex scene and various other scenes that were cut from the original theatrical film“

  Разликата е, че повторното пускане на Аватар, е наистина негова удължена версия. Докато Марвел и Дисни хитруват с поскредит сцени. Все пак повечето хора дават пари, за да гледат някой филм заради самия филм, а посткредит сцените, ако има такива, са бонус. В този случай Марвел се опитват да накарат хората да гледат филма заради посткредит сцените.
  И нищо чудно тази хитрост да отблъсне определен процент от хората да гледат новия филм за Спайдърмен, който ще излезе на 2 Юли в САЩ.

 7. Супер. Добър маркетинг, а и филмът го заслужава, защото други филми с претенции за боксофис трепачи и шумен провал в това отношение заеха кината и му намалиха ротациите.

  Пък и е крайно време Аватар да сдаде първенството, току виж това мотивирало продуцента да се стегне с продълженията.

  1. Ха! Едва ли това може да се нарече добър маркетинг. По-скоро се нарича „мижи да те лъжем“! Ясно е, че добавянето на допълнителни сцени към кино версията на филма струва пари от порядъка на 20-30 млн. долара. Не че Дисни ги нямат, но се опитват с трици маймуни да ловят, като добавят няколко минути кадри след надписите, защото е много по-евтино и по този начин няма нужда филма допълнително да се обработва. Е, явно в Щатите все още има маймуни, които си падат по триците, най-вече сред фенбойчетата на Марвел. Но има и доста хора, които не са глупави, дори и да са американци. И този начин на „маркетинг“ от страна на Марвел и Дисни ще даде негативно отражение при следващите им филми.

  2. То продуцентът е и режисьор. За момента се знае, само че ще е два пъти по-мащабен от едно. 50% ще е под вода

  3. И от къде на къде ще даде лошо отражение. Първо ходът е чудесен и феновете ще го харесат и подкрепят и второ филмите са си филми и няма подобни зависимости. Знаем твоето мнение всъщност и знаем колко тъжно ще гледаш, като стане най-касовия филм в историята, така че няма нужда от поучения.

  4. А най-интересната част е, че специалистите му предричат отново недостиг от 15-20 млн. до световния рекорд на Аватар. Понеже даже „новото“ пускане на филма не е re-release, тъй като не покрива дефиницията. За да е re-release трябва първо настоящият му формат да е приключил с прожекциите по кината. Т.е. първо настоящият формат трябва да стигне до под 100 кина в света, които го прожектират, а всъщност последният все още се прожектира на 1400 кина. И след като стигне до 100-0 кина/eкрани, чак тогава вече можем да говорим за re-release, ако филмът бъде пуснат отново. Затова специалистите предричат на обновения формат не особено голямо побутване в боксофиса. И много ще се смея, ако при всичкия пошъл маркетинг от страна на Марвел и Дисни през последните дни отново не успеят да стигнат рекорда на Аватар.

   ПП Както по-горе съм написал хората плащат, за да видят самия филм, а не да гледат посткредит сцени, които обикновено са бонус. И даже посткредит сцените са комерсиални реклами на следващите творби на киностудиата. С други думи, в този случай Марвел искат от феновете си да им платят за „платените“ им реклами. Да, наистина е страхотен маркетинг!!! Ха-ха-ха!

 8. Имаше слухове, че една от „изненадите“ ще е как Майкъл Пеня (Луис от Ант-Мен) разказва цялата история на MCU до днес по неговия си начин, докато всички актьори участват в кратки сцени, докато той narrate-ва по бързата процедура. Това само по себе си е достатъчно, за да ме накара да отида да го гледам 😀

  Иначе би било супер ако видим сцена, в която Капитана се среща с Червения Череп, за да върне камъка – искаше ми се да има реюниън между тях, макар и за кратко.

  Отделно – къде отиде Гамора след битката? Накъде отиват Пазителите? Какво стана с Призрак от „Ант-мен и Осата“? По логиката на филмите тя или е умряла преди „щракването“ понеже Скот не успя да й занесе контейнера от макро-вселената, или е била snap-ната, върнала се е, но отново е умряла понеже Скот се занимаваше с Отмъстителите през това време…

  Въобще има доста неща, които могат да покажат. Току-що излезе списъка с бонус материали за Bluray и пише, че времетраенето на изтритите сцени е близо 5 минути.

 9. Според мен филмът върви повече от добре и няма нужда от „побутване“, освен ако не искат по-бързи резултати.
  Мисля си, че можеше да се пробват с пълната разширена версия и това няма да навреди на видео продажбите – който иска да притежава легално копие от филма ще си го купи така или иначе. Освен това стана ясно, че имат заснет материал и за 6-часова версия :)))

  И друго си мисля… Ще изпревари Аватар, но няма да е за дълго. При вторият Аватар ще се прояви същия ефект като при Епизод 7 и Ендгейм – огромно очакване и нетърпение, и огромни печалби. Напълно възможно е Аватар 2 да премине кота 3 милиярда, тъй като предлага история, подходяша за по широк кръг публика.

 10. Най възможноъо нещо в което съм почти сигорен ,че аватар 2 ще е тотален провал
  Първия филм не е нищо специално просто беше пуснът в точното време когато 3д изгряваше иначе сюжет кръгла нула

 11. @Jorrasl Съгласен съм с теб брато ! Големия успех на филмчето на Камерън се дължи на това,че тогава тъкмо изгряваха новите снимачни и визуални технологии в киното.Искам да кажа че филмът му не е нищо особено.Просто визуалните му ефекти и самото 3D усещане бяха много добри за времето си.Досега нямаше такъв подобен проект като ,,Аватар” откъм визуално ниво.Същото беше и с ,,Star Wars”,само че там Лукас съчета уникални ефекти за времето си и много добра и интересна история.Докъто със Аватар не беше така…хората просто отиваха заради фантастиката и екшъна..Тъй че Камерън колкото и да се пъне продълженията не вярвам да минат повече от 2млрд.

  1. От коментарите досега ми се струва, че никой не се интересува от нея и по-скоро ще бъде бойкотирана.
   Така че – едва ли ще има.

 12. Highest-grossing films as of 2019 adjusted for inflation Rank Title Worldwide gross – 21 June 2019
  1 Gone with the Wind $3,728,000,000 1939
  2 Avatar $3,273,000,000 2009
  3 Titanic $3,099,000,000 1997
  4 Star Wars $3,061,000,000 1977
  5 Avengers: Endgame AE$2,745,374,322 2019

  1. ако трябва да използвам логика, ти си приятел на Драго, от агитката на цецка…… а последнитя няколко коментара, хвърлят грозна сянка върху образователната ни система

  2. Просто извадих топ5, има ги в Уикипедия, защото mojo само домашния бокс превръщат.

 13. Вие сами си приознмавате, че Отмъстителите е най касовия филм за всички времена. Ако човек ви слуша логиката дори и тогава Отмъстителите ВЕЧЕ е най касовия филм на всички времена с отчитане на инфлацията, разбира се… С 4.8 милиарда долара, защото още преди 2-3 години си казаха че това е един филм разделен на 2 части поради големия обем на действието….
  с цял милиард бие Отнесени от вихъра….

  …и…..
  Frankly my dears, I don’t give a damn….

 14. Драго, сине мамин златИн, къде си, бе? Къде са ти статистиките и цитатите на големите разбирачи от Холивуд, които твърдяха, че филмът няма да мине Аватар?! Как ми се иска да ти видя оклюмалата физиономия сега 😂😂😂

  Да им е честито на Марвел, на Файги, на Дисни, на братя Русо и най-вече на самите Отмъстители. След 11 години градене на история и герои – победата е напълно заслужена! 🍺

  1. Да ти кажа честно филмът си го заслужава и сега едно 10-тина години ще виси там. А Опенинг уикенда в САЩ… онези 357 милина долара…. ще висят доооста дълго време там. Както казах, не виждам за момента в следващите 10- тина години филм, който да го бие. Нито Аватари на килограм, нито Войни на килограм. По нагоре съм изказал подробнио мнение, защо смятам така.
   А Драго (чая) гейската цесекарска подлога, може да иде да се прави и пени колко е велик някъде другаде. И без това всички видяха, че е един пълен смешник…

  2. Аве, айде да ви Ъ честитЪ победЪтА! Която явно е дошла много трудно и с кански мъки, както и с купуване на билети от Дисни/ Марвел. Ха-ха-ха!
   На премиерния уикенд на „удължения“ филм в Щатите – същият е изкарал 5 млн. долара, а в света още близо три, та общо 8 млн.(според boxofficemojo)! За цялата минала седмица(уикенда включително) е изкарал 3.7 млн. долара(според boxofficemojo). А в края на седмицата са дошли още 10 млн. отнякъде?! Ха-ха! Като се има предвид, че този филм още през миналата седмица се е прожектирал най-вече в Щатите, защото хората по света не са малоумни, за да си дадат парите за едното нищо! Стигаме до тази седмица, в която филмът е изкарал 2.5 млн. долара общо в Щатите. И отнякъде са дошли още около 8 млн., за да може този филм да се бие в гърдите(или по-скоро продуцентът на филма), че е първи в света! Ха-ха-ха! Е, на това му се вика победа с всички възможни средства!
   Не ми хвалете повече тази фирма, или по-скоро фирмичка!
   Такива долни цигански номера друга фирма в света не е правила! Ха-ха!

   ПП Физиономията ми въобще не е оклюмала! За мен номер 1 си остава Аватар, който честно си е спечелил отличието.

  3. Аве, ххайнрих, ти като си цигане защо си си сложил немски никнейм?!

  4. Heinrich, съгласен! На този етап единствено някой мега хит на Нолън би могъл да се доближи да тия цифри, но дори това няма да стане в близките 5-10 години. А за opening weekend пък и дума да не става … Ще видим – времето ще покаже.

  5. Най-вероятно е Аватар 2 да се доближи, освен ако няма отлив на фенове

  6. Сигурен съм, че Аватар X ще си върне титлата отново по една проста причина – билетите ще са по-скъпи 😁

  7. Да, ако Камерън си удържи на думата и представи въпросната нова 3D технология, с която нямаш нужда от очила – тогава със сигурност ще си върне титлата иначе нъц 😉

  8. Тази технология ще бъде в малко кина

  9. И за Аватар оборудваните кина не бяха достатъчно – затова и интереса към него се проточи толкова, не за друго. Този филм без „невероятната и революционна технология“ 3D нямаше да спечели повече от два милиарда. Както е писал един коментиращ в IMDB – историята на САЩ, разказана в космоса, като фон на поредната блудкава любовна история.
   Това че продукцията, която държеше рекорда за най-касов филм го дължеше на някаква технология, а не своите качества, беше подигравка с киното. Дори за развлекателното кино.
   Но всичко си дойде на мястото…

   А Драшко лалата си е класически форумен плачко. Може да борави само с преиначени факти, лъжи и някакви лични пристрастия. Човек с поне малко достойнство би се извинил за всички глупости, лъжи и невъзможни прогнози, които е изписал и би признал фактите.

  10. Зависи кви качества търсиме. За мен Отмъстителите част 1 е по-добър филм от част 2, но беше доста назад 🙂 Титаник пък е филм по-действителен случай, добре направен и най-близко до реалността

 15. Това събитие заслужава да се отбележи, веднъж на 10-15 години се случва да има нов БОКСОФИС КИНГ.Спомням си през 1997г. как четох във вестниците че Титаник е станал номер 1, а през 2009 за Аватар го разбрах почти веднага от нета.Заслужава си да се отбележи, че Аватар беше 10 години номер 1, но Джеймс Камерън бе на върха цели 22 години!!!Така че, братята Русо детронираха не кой да е.
  Да видим колко време Отмъстителите ще е номер 1.Зависи какво ни е приготвил като отговор с Аватарите Камерън.Като изключим това и аз не виждам идните 10 години какво би могло да стигне тези цифри.