никол кидман и ансел

Романът „Щиглецът” („The Goldfinch”) получава забележителни определения – „велик и омагьосващ”, „най-добрата книга за 2013 година, която ще ви отнесе”, „богат роман с впечатляващ портрет на тъгата и самотата”. Авторката му Дона Тарт получава престижната награда „Пулицър” за творбата си през 2014 година, а книгата фигурира в продължение на 30 седмици в списъка с най-продаваните заглавия на „The New York Times”.

Първото, което прави невероятно впечатление в трейлъра на подготвяния едноименен филм, е атмосферата – цветове, мекота, красота и усещане за… Роджър Дийкинс, който е оператор. Сценарист на „Щиглецът” е Питър Строхен, един от съавторите, номинирани за „Оскар” за „Дама, поп, асо, шпионин”, а режисьор е Джон Кроули, работил по номинирания за три награди „Оскар”, „Златен Глобус” и спечелилия БАФТА „Brooklyn” със Сърша Ронан, както и по епизоди на „True Detective”.

Вижте първия трейлър, представен от Warner Bros. и Amazon Studios.

Обърнете специално внимание на главния герой като малък – ролята е поверена на Оукс Фигли, когото много харесваме и смятаме, че ще се справи впечатляващо с нелеката задача, поверена му в „The Goldfinch”. Освен Ансел Елгорт, когото ще видим в главната роля на Тиодор, загубил майка си при бомбен атентат в музея „Метрополитен” в Ню Йорк, останалите роли са разпределени между Фин Уолфхард (познат на публиката от „Stranger Things”), Сара Полсън, Люк Уилсън, Джефри Райт и винаги великолепната Никол Кидман.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Тиодор Декър е 13-годишен, когато майка му загива при бомбен атентат в най-прочутия музей в Ню Йорк. Трагедията променя из основи живота му – той поема една мъчителна одисея, изпълнена с мъка и вина, преоткриване, изкупление, дори любов. През цялото време Тео се уповава на една малка част, останала с него от онзи ужасен ден в живота му… рисунката на малка птичка… Прочутия щиглец…

Творбата, която Дона Тарт избира за извор на упование в разтърсения от трагедия живот на Тео, е една от малкото оцелели творби на най-обещаващия ученик на Рембранд, Карел Фабрициус – почти всички негови платна са разрушени през 1654 година при прочутата експлозия в Делфт, когато складираните 30 тона барут в едно магазинно помещение ненадейно избухват и разрушават голяма част от града. Сто души намират смъртта си, сред които е и ученикът на Рембранд.

Премиерата на „Щиглецът” („The Goldfinch”) е предвидена за 13 септември 2019. Надяваме се с този звезден актьорски състав да предизвика сериозен интерес от страна на публиката.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *