jessica-jones-season-3-krysten-ritter

С криптичен и зловещ тийзър Netflix започнаха маркетинговата кампания на третия и последен сезон на „Jessica Jones”, който вече знаем, че ще бъде и последен за цялата „Defenders”-поредица от сериали. По-рано тази година Disney изтеглиха правата на всички Marvel герои, по които Netflix създаваха сериали, в подготовка за откриването на собствената им стрийминг платформа. С това решение те разбиха сърцата на всички фенове на поредицата, тъй като минимум 2 години нямат право да започват работа по нови истории за Мат Мърдок, Джесика Джоунс, Люк Кейдж, Дани Ранд и Франк Касъл.

Но щом ни е било писано да се разделим с поредицата, нека дано поне имаме възможността да го направим подобаващо, със заслужил финал. Цялата Marvel-Netflix вселена имаше както добри, така и много слаби моменти, но ние имаме надежда. Най-популярният от всичките сериали „Daredevil”, успя да завърши с изключително силен сезон след доста слаб втори. Надяваме се същото да стане и с „Jessica Jones” – първият сезон беше неописуемо добър и вторият не можа да му стъпи на малкият пръст, въпреки някои добри попадения. Стискаме палци да успели да се завърнат за третия опит дори и с процент от качеството, което ни показа третия сезон на „Daredevil”.

А поне по тийзъра изглежда сякаш има на какво да се надяваме. Освен че обявява датата, на която традиционно ще излязат всички 13 епизода, клипчето не ни показва нищо друго, освен да ни настрои за тона. Той изглежда, че ще продължи тематиката на сериала до сега – Джесика ще се изправи срещу кофти мъж, който ще се опитва да я тормози най-вече ментално. Ако злодеят този сезон дори минимално се приближава до неописуемо добрият Килгрейв (Дейвид Тенант) от първия сезон, ще бъдем щастливи. Гледайте тийзъра сега:

Официалният синопсис на сезона гласи:

Когато Джесика се сблъска с високоинтелигентен психопат, тя и Триш трябва да поправят разбитата си връзка, за да го надвият. Но една ужасяваща загуба разкрива противоречащите им идеи за героизъм и ги поставя пред сблъсък, който ще промени и двете за винаги.

С удоволствие и голяма доза носталгия ще се завърнем към Кристен Ритър в ролята на Джесика, тъй като тя изгради една много сложна, силна и повредена героиня, чийто еквивалент не сме виждали до ден днешен в супергеройския жанр. Към Ритър се присъединяват отново Рейчъл Тейлър в ролята на Триш, Кери-Ан Мос и Ика Дарвил. Шоурънър продължава да бъде Мелиса Розенбърг, която така или иначе щеше да напусне след този сезон, дори и преди прекратяването на сериала. Тя създава и ръководи „Jessica Jones” от самото начало, заради което възлагаме надежди краят на поредицата да ни остави горчив вкус в устата само заради това, че е отпращане, а не заради качеството си.

Каквото и да стане обаче, поредицата на Marvel-Netflix сериалите беше едно безпрецедентно събитие за феновете на супергеройските истории и се радваме, че имахме възможност да го проследим, със всичките му спадове и триумфи.

Marvel's Jessica Jones
Marvel's Jessica Jones

Marvel's Jessica Jones

vilao-jessica-740x436

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *