изабела юпер

Остават буквално броени дни до началото на най-големия кинофестивал в Европа и света – този в Кан, и покрай филмите от програмата му тази година непрекъснато излизат любопитни реклами материали. Сред тях е първият трейлър на „Frankie“ на Айра Сакс, в който откриваме Изабел Юпер и отчетливия ѝ френски акцент.

Frankie“, чието първоначално заглавие е „A Family Vacation“, разказва за три поколения членове от едно семейство, които се събират за семейна почивка в Синтра, Португалия, където горите и морето си съжителстват идилично с историческата архитектура на града, а на членовете на семейството им предстоят промени. В атмосферата на романтика и посред приливите на любов между всички, на героинята на Юпер Франки ѝ предстои подготовка за едно по-различно, последно пътуване.

Макар да не успеем да посетим френското крайбрежие през този месец, поне трейлърът успява да ни отведе за малко на португалското. Вижте го, а в добавка, след него ще откриете и два клипа.

Sony Pictures Classics толкова харесват филма, че вече са купили правата за разпространение в Северна Америка, Европа, Индия и Южна Африка. Решението е разбираемо, като се има предвид името на Айра Сакс („Не гаси светлината“, „Любовта е странно нещо“, „Little Men“). Той е по-познат най-вече с успехите си по фестивали за независимо кино, но с „Frankie“се очаква да направи решителна крачка напред и нагоре към по-голямата международна сцена.

Определено от помощ ще се окаже и актьорският състав на филма. Освен Изабел Юпер Сакс е привлякъл и Мариса Томей, Брендан Глийсън (което е особено яко), Грег Киниър, Винет Робинсън и Жереми Рение. Така подбрани, актьорите не би трябвало да имат проблеми да се впишат в английско-френска (ситуирана в Португалия) атмосфера.

Сценарият на „Frankie“е дело на Айра Сакс и Маурицио Закарияс. Това няма да е първата им колаборация – тяхно общо дело са едни от най-успешните проекти на Сакс като режисьор. Филмът ще бъде представен официално на фестивала в Кан след седмица, а по кината в Европа може да бъде гледан през септември.

Frankie

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И защо предпочетохте да сложите картинка на фестивалния врякащ боклук Изабел Юпер, пред Мариса Томей? Само това питам 😀