С всеки следващ свой проект Вернер Херцог напомня на всички, че вместо да предъвкват познати сюжети, може поне да се опита да се потърси нещо ново, предизвикателно, интригуващо и неочаквано. Ясно е защо го уважаваме дълбоко и се прекланяме пред неизтощимата му творческа енергия. Тази година той ще навърши 77, а най-новата му драма „Family Romance, LLC” ще бъде представена на най-престижния филмов форум в света – Кан, който започва… утре!

Family Romance, LLC” е заснет в Япония, с японски актьори, и се фокусира върху факти, които са странни и неприемливи за западните хора – възможността да наемеш професионални актьори, които да играят ролята на приятели и/или членове на семейството в случаи, когато това е необходимо. Ето и първия тийзър трейлър на филма.

Разказът може и да изглежда като документален пътешественически филм, но той съвсем не е само поглед върху съвременния живот на японците. Сигурни сме, че Херцог е проучил из основи темата за „близък под наем” (разказът се върти около човек, който се представя за изчезналия баща на 12-годишно момиче) и „Family Romance, LLC” ще бъде увлекателен и безкрайно поучителен. Темата за хора, които преследват невъзможни за осъществяване мечти, се появява отново, пресъздадена през неочаквана гледна точка.

Междувременно Вернер Херцог вече подготвя още два проекта, по които ще работи в бъдеще – „Fordlandia”, за могъщия производител на автомобили, който се опитва да построи фабрика в горите на Бразилия и документалния „Fireball”,  (посветен на метеорите и кометите и тяхното неизбежно влияние върху религиозните и културни възприятия за света на древните цивилизации на Земята.

плакат

Family Romance, LLC” е по сценарий на Вернер Херцог и – както обикновено – той режисира. Главните роли са поверени на Юичи Ишии и Махиро Танимото, продуцент е Рок Морин.

Премиерата на филма е в Кан – в събота, 18 май 2019.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *