Очевидно, когато една идея се получи с една филмова поредица, то закономерно и смело я прилагаш и върху друга. Такъв е случаят с темата на днешната новина, а именно Екзорсистът: Вярващият (The Exorcist: Believer) на режисьора Дейвид Гордън Грийн. През 2018 година се появи директно продължение на класиката на Джон Карпентър Хелоуин, игнорирайки всички последвали части и фокусирайки се върху своята основна героиня Лори Строуд.

Успехът на въпросния филм го превърна в една объркана трилогия, която, макар и да не успя да ни спечели колкото ни се искаше, все пак постигна достатъчно задоволителни резултати в боксофиса и позволи на Дейвид Гордън Грийн да реализира още един проект по сходен начин. Екзорсистът: Вярващият също е директно продължение на класиката Заклинателят на Уилям Фридкин от 1973 г. и ще покаже на зрителите как героинята на Елън Бърнстийн Крис се е справила с преживяното преди толкова години ужасяващо приключение.

Рекламата на Екзорсистът: Вярващият беше показвана ексклузивно в кината през изминалата седмица, но сега е време и зрителите пред малките екрани да я видят. И тя хич не е кратка. Вижте за какво става дума:

Злото се завръща и този път е удвоено. Крис МакНийл ще трябва да си припомни всичко, което и е помогнало да спаси собствената си дъщеря, ако иска да запази душите на тези две невинни млади момичета. Този път Дейвид Гордън Грийн няма да разчита на успеха на първия филм, за да може да подсигури своята трилогия. Двете продължения вече са обявени и най-вероятно тук няма да получим чак толкова завършен първи филм както беше Хелоуин. Все пак се надяваме, че визията на режисьора ще бъде достатъчно ужасяваща, че да се доближи поне малко до своя първоизточник.

Ето и официалното описание на сюжета:

След като губи своята жена в огромно земетресение преди 12 години, Виктор Фийлдинг отглежда дъщеря си Анджела съвсем сам. Един ден момичето, заедно със своята най-добра приятелка Катрин, изчезват в близките гори и се завръщат три дни по-късно без каквито и да е спомени за случилото се. Това отприщва серия от странни събития, които принуждават Виктор да се изправи срещу неописуемо зло и в своето отчаяние да потърси единствения човек, който се е сблъсквал с подобно нещо – Крис МакНийл.

Вижте няколко снимки от филма, както и серия официални плакати:

Екзорсистът: Вярващият (The Exorcist: Believer) е съвместна продукция между Universal, Bloomhouse и Morgan Creek, а режисурата е поверена на Дейвид Гордън Грийн, който е и сценарист заедно с Питър Сатлър (Broken Diamonds). Историята е дело на самия Грийн, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. В ролите ще видим Лесли Одом младши, Лидия Джует, Оливия Маркъм, Ан Дaуд, Рафаел Сбардж, Дженифър Нетълс и др.

Премиерата е насрочена за 13 октомври тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments