анджелина джоли

Анджелина се завръща – и определено тези крила на архи-демон супер много й отиват!

Изненадваме се, че са минали пет години от премиерата на предишното злодействане на Анджелина Джоли. И то не защото сме обърнали специално внимание на „Господарка на злото” („Maleficent”) през 2014 година, а по-скоро защото продължаваме да се учудваме на упоритостта, с която Disney изстискват буквално всеки герой, дори ако имат и най-беглото предположение, че може да направи някакви кинти!

В случая с „Господарка на злото 2” („Maleficent: Mistress of Evil”), режисьорът на първия филм Робърт Стромбърг предава щафетата на Йоаким Рьонинг (част от режисьорското дуо зад „Kon Tiki” и „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”), а в актьорския екип се присъединяват сериозни имена като Мишел Пфайфър, Чиуетел Еджиофор, Харис Дикинсън, любимия ни Уоруик Дейвис и Ед Скрейн. По-добре хвърлете поглед на обещанията за „рога и копита”, които предлага могъщото студио за разказване на приказки за малки и големи.

Колкото и да ни се искаше да открием нещо интересно и привлекателно в този първи поглед към „Господарка на злото 2”, тийзърът ни остави равнодушни. И то не е защото сме претръпнали от „приказност” – напротив, обожаваме изненадите и всичко ново, провокативно, изкусително и чаровно, което може да ни върне удивлението от великото изкуство на киното. Ала в случая превес взимат CG-детайлите, мощните крила на омагьосаната зла фея, традиционният й изкуствено-пронизващ поглед и баталните спец-ефекти, които може би трябва да внушат мащабността на продукцията, а предизвикват снизходителни усмивки.

Фантастичното приключение продължава няколко години след действието в „Господарка на злото”, когато зрителите научиха как се е появила най-коравосърдечната злодейка в света на приказките, проклела бебето-принцеса. „Господарка на злото 2” изследва сложните отношения между рогатата Злодеида и бъдещата кралица Аврора, подкрепена от принц Филип (Харис Дикинсън се включва на мястото на Брентън Туайтс), когато в дипломатическите рокади се намесва и майката на Филип – кралица Ингрид (Пфайфър). А главната цел е да бъдат защитени магическите същества, населяващи приказните кралства…

плакат

Както изглежда от тийзър-трейлъра, съвсем в духа на съвременните социално-сексуални битки, нещата в омагьосаното кралство ще се решават от „силни жински персонажи”. До каква степен Мишел Пфайфър и Ел Фанинг ще успеят да се опънат на Жоли, въоръжена с емблематичните рога – това ще разберат децата, които се престрашат да видят „разширената вселена” около историята за Спящата красавица.

Disney са обещали премиерата на „Господарка на злото 2” („Maleficent: Mistress of Evil”) да бъде на 18 октомври 2019, а дотогава Анджелина със сигурност ще „прелети” отново покрай очите ни, най-малкото с пълен трейлър на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *