След известно „да, ще бъде“, „не, няма да бъде“, най-накрая стана ясно, че все пак „Once Upon a Time in… Hollywood“ на Куентин Тарантино ще дебютира в Кан тази седмица. В тази връзка Тарантино адресира писмо до всички, които ще гледат филма на фестивала, в което моли никой да не разкрива подробности от него, които биха развалили удоволствието на зрителите, които тепърва ще се сблъскат с историята.

Ето какво споделя режисьорът, а след това може да видите и снимка на оригиналното писмо.

Аз обичам киното. Вие обичате киното. Това е откриването на история за първи път.

Развълнуван съм да бъда в Кан и да споделя „Once Upon a Time in… Hollywood“ с фестивалната публика. Актьорите и екипът работиха усърдно, за да създадат нещо оригинално, и единствената ми молба е никой да не разкрива нищо, което ще попречи на следващите зрители да се насладят на филма по същия начин.

Благодаря Ви!

tarantino-cannes-letter-20190521

Явно неслучайно няма кой знае колко подробности за филма. Разбира се, има официален синопсис, но – познавайки Тарантино – сме сигурни, че има с какво да ни изненада. Веднага се сещаме за алтернативната история на „Гадни копилета“ (който навърши 10 години – ужас!) и се чудим дали няма да видим нещо подобно и тук, с фокус върху съдбата на Шарън Тейт, но подобни мисли и спекулации също могат да ни развалят удоволствието, така че няма да го мислим много. Ще чакаме и ще видим.

Припомняме, че „Once Upon a Time in… Hollywood“ ни отвежда в края на 60-те години на ХХ в. в Холивуд и разказва за бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън (Леонардо ДиКаприо), който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Марго Роби)…

В добавка ви предлагаме и два постера, които са на филми с участието на Рик Далтън. Вижте.

Once-Upon-a-Time-Rick-Dalton-poster плакат

Режисьор и сценарист на „Once Upon a Time in… Hollywood“ е Куентин Тарантино, а оператор е Робърт Ричардсън („JFK“, „Авиаторът“, „Омразната осморка“, „Гадни копилета“). В главните роли ще видим Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби, Ал Пачино, Брус Дърн, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд, Скут МакНейри, Джеймс Марсдън, Джулия Бътърс, Деймън Хериман, Румър Уилис и др.

Българската премиера е на 8 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *