Джеймс Манголд
Джеймс Манголд

Преди повече от година, когато за първи път споменахме предстоящата драма на Джеймс Манголд, вдъхновена от действителните събития около опитите на автомобилния дизайнер Карол Шелби и състезателя Кен Майлс да преобърнат статуквото и Форд да разбие тогавашната доминация на Ферари, споменахме, че ни се иска по-бързо да стане ясно заглавието на филма, за да не използваме неофициалното „Ford vs. Ferrari“. Даже, няма какво да се лъжем, определихме това заглавие като „безумно“.

Е, вече имаме не само първите официални снимки от филма, на които виждаме Крисчън Бейл и Мат Деймън в главните роли, но и явно заглавието е вече окончателно и то е… обновеното „Ford v. Ferrari“. Безумно или не, това е положението – „Ford v. Ferrari“ се задава с невероятна скорост (извинете) и е време да му обърнем малко повече внимание.

Но вместо ние да ви обясняваме за какво точно се разправя във филма и защо с тази действителна история и с този екип пред и зад камерата, „Ford v. Ferrari“ е повече от обещаващ и нямаме търпение да го гледаме (или поне да видим някой трейлър), нека видим първите снимки и какво споделят Манголд, Деймън и Бейл за работата си.

FORD V. FERRARIChristian Bale

FORD V. FERRARIChristian Bale

Ford v. FerrariChristian Bale

Ford v. FerrariMatt Damon

Крисчън Бейл:

Това е Давид срещу Голиат срещу Голиат. Имаме индустриалния Голиат Форд и харизматичния Голиат на репутацията Ферари, а разказваме истинската история на триумфа на аутсайдърите. Двама приятели, които се опитват да разберат как да се оправят със задниците костюмари, които не разбират нищо от автомобилните състезания. Филмът надхвърля света на състезанията и се превръща в история за духа на хората, които са готови да жертват всичко за страстта си.

Мат Деймън:

Усещайки как колите прехвърчат до теб, разбираш защо хората обичат автомобилните състезания. Беше много вълнуващо за снимане, защото не се налага да използваш въображението си, всичко се случва около теб. Докато снимахме се шегувахме, че правим последния филм на света. За щастие, в историята има скрита страхотна драма за героите.

Джеймс Манголд:

Това е филм за отношенията, не е исторически документ. Една от основните ми цели с „Логан“ беше да го направя възможно най-истински емоционално и физически, защото смятах, че жанрът за супергероите е станал прекалено компютърно генериран. И това важеше и за „Ford v. Ferrari“. Исках да видя филм за автомобилни състезания, в който колите не са дигитални и наистина сме на трасето. И то не само, за да си говорим за това с журналистите, а защото има огромна разлика, когато го видиш на екрана.

Сценарист и режисьор на „Ford v. Ferrari“ е Джеймс Манголд, а в главните роли ще видим Крисчън Бейл, Мат Деймън, Катрина Балф, Трейси Летс, Джош Лукас и Джон Бърнтал.

Премиерата на филма беше изместена от лятото на 15 ноември, защото 20th Century Fox и Disney искат да имат по-голям шанс за награди, допълнително окуражени от възторжените първи реакции на публиката в CinemaCon, където бяха представени първите кадри от „Ford v. Ferrari“.

https___api.thedrive.com_wp-content_uploads_2018_06_ford-v-ferrari

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Rush е един от любимите ми филми за спорт. Този изглежда да е в същата тоналност, така че нямам търпение. А като добавим и Манголд за режисьор направо става чудно!