Свободната адаптация по романа „Свърталище на духове“ на Шърли Джаксън – The Haunting of Hill House“ беше едно от най-хубавите неща, които ни се случиха пред малкия (и големия) екран през изминалата година, и с нетърпение очакваме подготвяния втори сезон. Докато той стане факт обаче, ни предстои да видим една друга екранизация по произведение на Джаксън – лебедовата ѝ песен „We Have Always Lived In The Castle“.

За тези, които не са запознати с романа, който за съжаление не е издаван на български език, той е мрачна и мистериозна семейна драма, описваща историята на живеещото в изолация семейство Блекууд. В центъра на събитията е Мери Катерин „Мерикат“ Блекуд (Таиса Фармига), която живее в семейното имение заедно с по-голямата си сестра Констанс (Александра Дадарио) и техния застаряващ чичо Джулиан (Криспин Глоувър). Те са последните оцелели членове на семейство Блекууд, след като една нощ фатална доза арсен се озовава в захарницата. Изолирани от любопитството на недоброжелателно настроените на жителите в селото, тяхното спокойно ежедневие е нарушено от пристигането на чаровния им братовчед Чарлс (Себастиан Стан), който изправя Мерикат на нокти…

Очакваме „We Have Always Lived In The Castle“ от доста време и ето, че след като миналата година най-накрая беше завършен и показан на Лосанджелиския филмов фестивал, той най-накрая ще излезе на редовен показ. По този повод получаваме и първия трейлър. Вижте.

Визуално изглежда доста прилично – определено има атмосфера, а и епохата е пресъздадена отлично. Има нещо във видяното обаче, което ни притеснява, и не сме съвсем сигурни какво е. Клоним към актьорските изпълнения – нито едно не ни радва (дори на любимия ни ненормалник Криспин Глоувър) и през повечето време ни стоят фалшиво. А и тези цитати от „коневръза“ никак не ни вдъхват доверие.

Въпреки че не сме впечатлени от видяното, ще дадем шанс на „We Have Always Lived In The Castle“, тъй като сме големи фенове на Шърли Джаксън, а тази конкретна история досега не е реализирана на екран и сме любопитни. В допълнение вижте няколко снимки от филма и един постер.

we-have-always-lived-in-the-casatle-img01 we-have-always-lived-in-the-casatle-img02 we-have-always-lived-in-the-casatle-img03 we-have-always-lived-in-the-casatle-img04 we-have-always-lived-in-the-casatle-img05

плакат

Режисьор на „We Have Always Lived in the Castle“ е Стейси Пасън („Concussion“), а сценарият е на Марк Кругър („Candyman: Farewell to the Flesh“), по романа на Шърли Джаксън. В ролите са Таиса Фармига, Александра Дадарио, Себастиан Стан, Криспин Глоувър, Пола Малкомсон, Питър Кунан, Питър О‘Мира и др.

Премиерата е на 17 май на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *