the-dead-dont-die-img02-20190331

Приключваме със слуховете около Джармуш – всичко е потвърдено и вече си има официален постер, който обявява най-великия актьорски екип в неговата зомби-авантюра. И вместо да е се чудим дали подобен филм би станал популярен извън контекста на жанровото кино, може да си припомним какво направи един от любимите ни режисьори с вампирската тема, а после да хвърлим поглед на официалния трейлър на „The Dead Don’t Die”. Надали ще имаме друг случай, в който Иги Поп и Том Уейтс да са толкова… натурално преобразени в традиционни на външен вид (и поведение) зомбита!

Сигурни сме, че дори само сериозността и спретнатия вид на трите очилати блюстители на реда „в този спокоен град, из тези тихи улици” е сериозна предпоставка за чаровно комедийно развитие на сюжета. Бил Мъри, Адам Драйвър и Клои Севини обикалят „бойното поле” с невъзмутимостта на шерифи, които могат да се справят с всяка ситуация и констатират привързаността на събудените неумрели към дейности, които са им били присъщи приживе. Тилда Суинтън пак е майстор на преображенията и съчетава ежедневието на гримьор на трупове с безпощадността на посветен в бойните изкуства източен воин. За пореден път ще споделим, че дори само тези детайли са ни достатъчни, за да сме сигурни, че искали да видим какво е „изгнило” в мозъка на Джармуш, за да възкръсне за нов живот в началото на лятото. И никак не се учудваме, че премиерата на трейлъра беше на 1 април – подобни шеги са съвсем в стил Джармуш!

Към споменатите актьорски имена ще добавим отново Стив Бушеми, Дани Глоувър, Селена Гомес, Остин Бътлър, RZA, Кейлъб Ландри Джоунс, Роузи Перез, Сара Драйвър, Каръл Кейн. Започваме да се съмняваме във вероятността световната премиера на зомби-приключението да бъде в Кан – обичайната практика е видео откъси да не се представят на широката публика преди обявяването на филмите в програмата на един от най-престижните форуми в света. Но дори и да не представя филма си там, Джим Джармуш е готов с поредното предизвикателство към себе си и публиката – упражнение в жанрово кино, което всички негови почитатели нямат търпение да видят. „The Dead Don’t Die” ще се появи на екран на 14 юни 2019.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Изглежда гот, но ако не беше с тези имена, малцина щяха да обърнат внимание на трейлъра. Дано самият филм предложи по-найс ъгъл по темата.

  2. Изглежда като идеално филмче за фон докато пиеш бира с приятели 🙂