матео гароне
Матео Гароне

Изключително сме щастливи, че успяхме да видим страхотния „Dogman“ на Матео Гароне („Gomorrah”, „Reality”, „Tale of Tales”) на голям екран (филмът беше част от програмата на 23-тия София Филм Фест) и ни се иска същото да ни се случи и със следващия проект на любимия ни италиански режисьор – „Pinocchio“ („Пинокио“).

По-паметливите от вас вероятно не са забравили, че адаптацията на безсмъртната приказка на Карло Колоди трябваше да бъде първият игрален филм на Гароне след приказния „Tale of Tales”, но така се получи, че режисьорът се прехвърли към „Dogman“ и ние, съвсем нормално, си помислехме, че проектът се е разпаднал. Сега обаче научаваме, че „Pinocchio“ не само не се е разпаднал, но в момента се снима с пълна сила.

Доказателство, че нещата се случват, е дебютирането на първия официален кадър от филма, на който виждаме Джепето, в изпълнение на Роберто Бенини, да гледа своя дървен син Пинокио (Фредерико Иелапи).

реборте бенини като джепето

Очевидно, през изминалото време от обявяването на проекта и започването на снимките, Роберто Бенини е заменил първоначално избрания Тони Сервило, което, поне за нас, е единственият минус на филма на този етап. За разлика от Сервило, когото обожаваме, не сме най-големите фенове на Бенини, да не говорим, че още помним (то забравя ли се подобно нещо) неговия трагичен опит по темата Пинокио. Но както и да е, имаме пълно доверие на Гароне, който обещава „хорър филм за цялото семейство“. Нямаме търпение.

В добавка вижте и няколко снимки зад кулисите.

mateo-garrone-pinocchio-20190408

pinocchio-20190408

Режисьор на „Pinocchio“ („Пинокио“) е Матео Гароне („Gomorrah”, „Reality”, „Tale of Tales”), по романа на Карло Колоди. В ролите са Фредерико Иелапи, Роберто Бенини, Марчело Фонте, Матилда Де Анджелис, Джиджи Проиети, Роко Папалео, Масимо Чекерини и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments