Netflix продължават с набезите в теми, които изглеждат трудни за интерпретация, но винаги се оказва, че може да бъде намерен правилен подход и да се стигне до тях със средствата на филмовия разказ. Почти паралелно с представянето в платформата през януари на документалната история на прословутия сериен убиец Тед Бънди „Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes“, дело на режисьора Джо Бърлинджър, същият автор показа за първи път пред публика в Сънданс историята на този харизматичен психопат и в нейната игрална версия. Отдавна следим изявите на Зак Ефрон и можем със сигурност да кажем, че момчето е тръгнало уверено към завоюване на признание с умел подход към актьорските задачи. Време е да се убедите в това с един пореден трейлър на „Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile“.

Имаше един определен момент в началото на десетилетието, в който Зак Ефрон направи няколко важни „включвания” и доказа, че може да бъде много повече от синеокият „захарен” красавец, любимец на целокупното тийнейджърство от няколкото „Училищен мюзикъл” – в „Charlie St. Cloud”, „The Lucky One”, „At Any Price” и особено „The Paperboy” той направи образи, които дават интересни актьорски обещания. От това, което виждаме до момента в трейлърите на „Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile”, и от отзивите за филма става ясно, че Бърлинджър наистина е открил точният човек за съвсем нелеката роля. Шокиращата история е посветена на престъпленията на Тед Бънди – изненадващо популярен сред жените, прочут сериен убиец, изнасилвач и некрофил, а разказът е от перспективата на Лиз, неговата дългогодишна приятелка, която отказва да повярва в истината в продължение на години.

Сценарият на „Extremely Wicked“ фигурира в „Черния списък“ за 2012 и е написан от Майкъл Уеруи, а филмът се превръща в още един пример за далновидността на Netflix като компания, която е готова да инвестира в нещо, чиито потенциал е сериозен (друг е въпросът колко младежи ще гледат тази история и какъв е потенциалът младите им умове да се изродят дотолкова, че след време да се „вдъхновят” за подобни и/или други ужасяващи престъпления, но да не бъдем черногледи!).

плакат

Режисьор на „Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile” е Джо Бърлинджър (Brother’s Keeper“, „Crude“, „Some Kind of Monster“, „Paradise Lost“), а в ролите са Зак Ефрон, Лили Колинс, Кая Скоделарио, Джефри Донован, Анджела Сарафян, Дилън Бейкър, Брайън Джерати, Тери Кини, Хейли Джоуел Осмънд, Джеймс Хетфийлд Грейс, Виктория Кокс, Джим Парсънс и винаги великолепният Джон Малкович.

Премиерата е на 3 май по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Някак си тоя от Теория на големия взрив не мога да го приема на сериозно… очаквам провал!

    1. Напротив, момчето е доста добър актьор, въпроса е доколко му отива тази роля. И аз смятам, че не е много подходящ.