Предвид последните два разочароващи режисьорски опита на Джордж Клуни – „Пазители на наследството“ и „Райско кътче в Ада“, както и винаги присъстващото напрежение, когато се екранизира класика като „Параграф 22” („Catch-22“) на Джоузеф Хелър, която, на всичкото отгоре, вече е била претворявана на екран, при това доста успешно във версията на Майк Никълс от 1970 г., в началото имахме доста сериозни притеснения по адрес на предстоящия едноименен сериал.

Впоследствие обаче видяхме няколко снимки и един отличен първи трейлър, които ни предложиха всичко, което си представяме, че трябва да има една добра адаптация на великия роман на Хелър, и този предстоящ мини-сериал „Параграф 22” се превърна в един от най-очакваните от нас проекти за годината, било то на малкия или големия екран.

Сега Hulu представят нов трейлър, който в още по-голяма степен затвърждава положителното ни чувство. Той е малко по-подробен от предишния и по чудесен начин предава сатиричната атмосфера на романа, представя комично-трагичните образи на войната и разяснява за тези, които не са запознати (според нас се броят на пръстите на едната ръка), какво точно представлява „Параграф 22“. Вижте.

Както вече казахме, трейлърът ни изглежда чудесно и определено нямаме търпение да видим сериала. Въпреки че сме оптимисти обаче си имаме едно наум и не изключваме възможността крайният продукт да бъде разочароващ. Няма да е първият път, в който трейлърите изглеждат прекрасно, а самият филм или сериал е зле. Ако случаят се окаже такъв, просто ще си пуснем стария филм и ще си препрочетем романа (което винаги е добра идея), и без това някои от нас не са го правили скоро.

Повече коментари и размишления по темата ще откриете в предишните ни новини, а за финал ви оставяме с един плакат.

плакат

Сценарият на „Параграф 22” („Catch-22“) е дело на Люк Дейвис („Лъв: Пътят към дома“) и Дейвид Мишод („The Rover”), по едноименния роман на Джоузеф Хелър. Режисьори на шестте епизоди са Джордж Клуни, Грант Хеслов и Елън Кюрас. В роли са Кристофър Абът (Йосариян), Хю Лори (де Ковърли), Кайл Чандлър (Каткарт), Даниел Стюарт (Майло), Рафи Гаврон (Арфи), Остин Стауел (Нейтли), Греъм Патрик Мартин (Ор), Джон Рудницки (МакУат), Джордж Клуни (Шайскопф) и др.

Премиерата на сериалa в България е на 18 май в HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *