Чудесна комбинация – Леонардо ДиКаприо се готви за главната роля в следващия филм на Гийермо дел Торо. Само това е достатъчно, за да превърне този току-що обявен проект в един от най-очакваните от нас, но всъщност има още добри новини, защото става дума за нова екранизация на „Nightmare Alley“ на Уилям Линдзи Грешам.

Дел Торо ще е сценарист, заедно с Ким Морган, и според информацията става дума не за римейк на noir филма от 1947, а нова екранизация на романа за измамник, който започва като мошеник на дребно в карнавал и постепенно преминава към по-сериозни измами, запознавайки се с жена, която се оказва още по-манипулативна и опасна. Очаква се снимките на „Nightmare Alley“ да започнат още есента, а междувременно Дел Торо ще попълни актьорския екип и ако участието на ДиКаприо се потвърди, очакваме и други известни имена да се присъединят.

Nightmare Alley“ звучи отлично, особено след включването на Гийермо дел Торо и Леонардо ДиКаприо – те избират проектите си доста внимателно, едва ли биха се хвърлили на какво да е, а и двамата си бяха взели почивка, която ще се радваме да приключи възможно най-скоро и да не се повтаря. Дел Торо не е имал филм като режисьор от „Формата на водата“ насам, а ДиКаприо не сме виждали на екран от „Завръщането“ (носят се слухове, че е отказал роли при Алехандро Гонзалес Иняриту и Пол Томас Андерсън), макар че съвсем скоро ще ни зарадва в „Once Upon a Time in… Hollywood“ на Куентин Тарантино, където още от рекламите си личи, че прави поредната брутално яка роля.

Не сме сигурни какво означава всичко това за „Zanbato“ – екшъна, който Гийермо дел Торо ще пише и режисира за Дж. Дж. Ейбрамс, но винаги се радваме, когато чуем за нов проект на режисьора. Наблягаме на „режисьор“, защото проектите му като продуцент са значително повече и вече се уморихме да ги изброяваме. В крайна сметка, който и да е следващият му филм, ние ще сме на линия, но само „for the record“, нямаме съвсем нищичко против в него да участва Лео и то като не особено приятен измамник, чиято история завършва (поне в романа) доста черновато.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Никога не съм си представял тези двамата да работят заедно, но след като прочетох новината и се заредих с ентусиазъм и интерес към проекта. Нямам търпение! Гарантиран Оскар ако не за един от двамата, то поне за филма 😉

    1. Гарантиран или само номинация 🙂

    2. С такива имена номинациите се дават по default – мисля, че филмът (независимо колко добър ще бъде) ще грабне поне 1 статуетка (я за актьор/режисьор, я за сценарии, звук или нещо друго).