Поредният голям актьор (поне за нас), който се ориентира към главна роля в сериал за малкия екран, е Джейк Джиленхол. Deadline и Variety съобщават, че той ще бъде изпълнителен продуцент и ще влезе в главната роля в подготвяния от HBO мини-сериал „Lake Success“ – адаптация на популярния едноименен роман на Гари Щейнгарт, който ще бъде сценарист наравно с Том Спизиали.

Lake Success“ разказва историята на нарцистичния мениджър на хедж фондове Бари Коен (Джиленхол), който се опитва да избяга от семейството си и Комисията по ценните книжа и борсите, като се отправя на пътешествие с автобус през страната в опит да открие бивша приятелка от колежа и да запали отново искрата на старата им връзка, в последен опит за романтично изкупление. Сериалът също така ще следва и съпругата на Коен Сийма, която се бори с отглеждането на техния аутистичен син, докато започва своя собствена, трагикомична любовна афера.

Наравно с Джейк Джиленхол, изпълнителен продуцент на сериала ще бъде Рива Маркър. В общо изявление двамата споделят:

Романът на Гари е прекрасно изследване на герои на фона на Америка в наши дни, подчертаващо дълбоките измерения на човешката същност – противоречия и усложнения. Развълнувани сме да си партнираме с HBO, които са дом на някои от най-вълнуващите и добре оценени произведения през последните две десетилетия.

Ние не сме чели „Lake Success“ на Щейнгарт, но описанието ни харесва и ролята на Бари Коен ни се струва изключително подходяща за Джейк Джиленхол. Някой би казал, че той е отличен актьор и всяка роля изглежда подходяща за него, и това ще е вярно, но има и един-два случаи, в които не му се е получавало (на този етап участието му в „Спайдър-мен: Далеч от дома“ изглежда такова). В случая обаче смятаме, че няма място за притеснения.

Ще следим развитието на „Lake Success“ и ще се включваме с всичко по-интересно като новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *