Мине се, не мине време и получаваме нова екранизация на една от най-популярните пиеси на Шекспир „Макбет“ – понякога с осъвременен сетинг, понякога с някаква промяна в героите или сюжета, понякога класическа адаптация или направо заснета театрална постановка. Последният „Макбет“, който гледахме беше на Джъстин Кързел с Майкъл Фасбендър и Марион Котияр, а сега се готви още по-високопрофилен проект, който, признаваме, малко ни изненада.

Става дума за нов прочит на пиесата от Джоел Коен по негов сценарий и веднага да отбележим, че в оригиналната информация никъде не се споменава Итън Коен и направо не можем да повярваме. Не е нормално да пишем за единия брат, без да споменаваме другия, но като че ли е дошло време за първия самостоятелен филм на Джоел… Странна история и ако наистина Итън няма да участва в проекта по никакъв начин, надяваме се скоро да научим защо (обикновено Джоел е кредитиран като режисьор, но двамата правят почти всичко заедно – със сигурност пишат и монтират в екип например).

Както и да е, този нов вариант на „Макбет“ се очертава доста интересен и със сигурност засега нямаме забележки към заформянето на актьорския състав – Франсис Макдормънд и Дензел Уошингтън ще са в главните роли на съпрузите заговорници. Няма да ви обиждаме като преразказваме основния сюжет на оригиналната пиеса, а за съжаление, все още нямаме никаква информация какви промени е внесъл Джоел Коен в сценария си.

Другата подробност, която доста ни вълнува, но явно ще трябва да почакаме, за да я научим, е кога точно ще започнат снимките – очаква се да е в края на годината. Любимите ни А24 ще разпространяват този нов и толкова любопитен „Макбет“, а ние нямаме търпение да научим още подробности за него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *