И друг път сме споменавали за малки нешлифовани диаманти, които изненадващо засияват със заслепяваща светлина в най-тъмните кътчета на разнообразните фестивали. Такъв е и случаят с Out of Darkness – дебютния филм на режисьора Андрю Къминг и сценаристката Рут Грийнбърг. Заглавието може да не ви говори много, защото съвсем наскоро беше сменено от The Origin.

Като оставим настрана новото име, филмът на Андрю Къминг пожъна успехи, за които едва ли авторите ѝ са сънували. В момента на писане на новината Out of Darkness има 94% в Rotten Tomatoes, a предварителните ревюта не спират да го хвалят. Хорърът дебютира по време на Fantastic Fest по-рано през годината, а тези дни се появи и чисто нов трейлър.

Вижте го и вие:

В днешно време рядко можем да видим реклама, която да не издава почти всичко, което да очакваме от един филм. Тук нещото, дебнещо нещастните си жертви, не е показано в пълната си светлина, а аналогиите с Хищника са повече от неизбежни. Все пак определено ни привлече вниманието и ще очакваме с интерес какво ще ни предложи Out of Darkness.

Представяме ви и официално описание на сюжета:

Годината е 43000 преди новата ера. Малка лодка с шестима души акостира на самотен плаж, а пред тях се разкрива суров и запустял пейзаж. Те са предприели дългото пътуване сред неблагоприятното море в търсене на нов дом. Те са гладни и отчаяни. Първата им задача е да намерят подслон и за целта се насочват към планините в далечината, които обещават топли и сухи пещери. При падане на нощта обаче нещата се променят. Неистовото очакване се превръща в задушаващ страх, а с него идва и осъзнаването, че не са сами. Нещо ги дебне и е безпощадно.

Интересен факт е, че в Out of Darkness, се говори на специално създаден за целта език, който може да чуете и в рекламата по-горе, в чието изготвяне са се включили археолог и лингвист.

Out of Darkness е режисиран от Андрю Къминг по сценарий на Рут Грийнбърг. В ролите ще видим Сафия Оукли-Грийн, Чуку Моду, Кит Янг, Лола Евънс, Луна Мвези и други.

Премиерата е насрочена за 9 февруари 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *